Prilozi Prostorija

country i industrial

Još nemate ideju kako urediti stan ili apartman? Inspirirajte se genijalnim zamislima poznate belgijske dizajnerice interijera

country i industrial
Living4media

Prostranost, prozračnost i fluidnost stana u francuskom gradu Lyonu na prvu su osvojile belgijsku dizajnericu i ilustratoricu Anne Sophie. A nakon opsežne renovacije jasna je i vizija koja je kreativku vezala za derutnu nekretninu iz 1950-ih godina.
Tvoreći suvremeni dom kojim dominira radost; šarenilo u pastelnim tonovima spretno se nadovezalo na plavu stolariju, koja se izraženom prisutnošću proteže cijelim domom gradeći povezanu estetsku priču.

Living4media


Da je posao uređenja doma shvatila ozbiljno, mlada je umjetnica najzornije pokazala u dnevnom boravku, koji na dopadljiv način uspješno objedinjuje različite stilove i epohe. Vedrinu je zajamčila moderna žuta sofa, upotpunjena vintage kožnom i masivnom foteljom i njezinom ˝mid-century˝ družicom u neutralnoj boji pijeska.

 

Living4media


Uokvirujući šareni tepih etno motiva, a naglašene vrckavim papirnatim lusterom azijskih motiva, kakve nalazimo po cijelom stanu, sjedeće zona čine opuštajuću, ali nikako dosadnu jezgru ovog neobičnog doma.

 

 

Living4media


Sasvim osobno
Igru, a moglo bi se reći izazov usklađivanja boja i stilova, spajanja naoko nespojivog, vlasnica je stana savladala do savršenstva, nudeći ugodno iznenađenje na gotovo svakom koraku. Kako visoki stropovi, izdašna kvadratura i otvoren plan prostora za dnevno druženje ukućana ostavljaju dovoljno mjesta za kreiranje osobne priče, bez straha od prenatrpanosti, ili zagušenosti, tako je ovaj dio doma obogaćen mnogim zanimljivostima.

 

 

Living4media


Od velikih staklenih bocuna koji su uz predimenzioniranu podnu lampu industrial dizajna mjesto pronašli podno prozora u kutu blagovaonice, do prepariranih leptira, morskih spužava, koralja i suhog cvijeća vješto aranžiranih na policama, detalji su ti koji ovu priču čine posebno zanimljivom.

 

 

Living4media


U tom je smislu možda najuspješnije žarište upravo restauriran zidni regal, kupljen sa stanom, koji unatoč ˝monotoniji˝ plave boje daje vizualni odmak od zaigranosti prostora i smiruje oko.

 

 

Living4media


Na drugoj strani doživljaja, rustikalna komoda ukrašena velikim platnom cvjetnog motiva u nijansama ružičaste, figurom plamenca u jarkom tonu koraljne boje, uz niz usklađenih dekorativnih elemenata i suvremenu rasvjetu, šarenilom i uzbudljivom dinamikom plijeni pažnju te samostalno ˝nosi˝ cijeli prostrani zid dnevne sobe, koju uokviruju raznobojne zavjese u pastelnim, ali živim nijansama lila, narančaste i roze boje.

 

 

Living4media


Country klasika s dozom trendi industriala
Nešto manje kolorita i detalja nalazimo u kuhinji, od blagovaonice praktično odvojene staklenim stijenama, koje prostor ostavljaju vizualno spojenim, ali funkcionalno odvojenim, koju određuju jednostavnost i funkcionalnost.

 

 

Living4media


Nadovezujući se na šarene drvene stolice smještene oko okruglog country stola u klasičnoj kombinaciji bijele i prirodne boje drva, smještene na ulazu u gastro radni kutak, kuhinja se kombinacijom nešto svjetlije, sivkasto-plave boje, te prirodne boje drva, bijelih zidova i pločica orijentalnog uzorka izdvaja kao mediteransko srce doma.
Kuhinjski aparati u inoks izvedbi te industrial crne stropne lampe, uz, za ne faliti, ružičaste kabele, daju joj dozu suvremene estetike, potencirane akcentnim zidom u crnoj boji, koji u chalkboard maniri služi i kao crtančica za mlađe ukućane.

 

 

Living4media


Razigranost se ponavlja u spavaćim sobama, koje pogotovo u dječjoj izvedbi pršte detaljima u intenzivnim bojama. Iako su zidovi neutralnih sivih i bijelih tonova, trikovi, poput bojenja unutrašnjosti otvorenih polica koje se protežu većim dijelom sobe u rozo, ili prostiranja narančastog tepiha po cijeloj površini, ispunjavaju prostor i čine ga uzbudljivim.

 

 

Living4media


Dekorativan senzibilitet prilagođen ukućanima ovdje se ogleda u mnoštvu vintage detalja koji dječje sobe, estetski usklađene s ostatkom doma, ipak čine najzabavnijima onima kojima su namijenjene, pa ovdje tako nalazimo plakat slikovne abecede s patinom, postere ilustracija ptica, maske životinja.

 

 

Living4media


Glavna spavaća soba nešto je manje zaigrana i njome dominira bjelina, kako na namještaju, tako i na zidovima, uz sveprisutno plavu drvenariju, i nezaobilazan ˝pink˝ detalj u obliku zidne dekoracije.

 

 

Naslovnica Prostorija