Prilozi Prostorija

U paleti Toskane

Otvorite vrata proljeću uz ove ultimativne trendove - okupajte dom bojom sunca, razvedrite ga nježnim nijansama roze, a osvježite tonovima kadulje  

U paleti Toskane
Living4media
Living4media
OYOY
OYOY
OYOY
Small Able
House Doctor
Cap stolna lampa tvrtke ˝TEO˝
RICE
Small Able
Ionna Vautrin
Nala Design
Living4media
Living4media
GUBI
Living4media
Gubi
Harto
Normann Copenhagen
 Small Able
Nala Design
Small Able
Ferm Living
Ferm Living
Small Able
Small Able
Gubi
Harto
Ferm Living
iSTOCK
iSTOCK
iSTOCK

Među omiljenim su kombinacijama susreti svjetlijih nijansi kadulje i prljavoružičaste, ili svih nijansi terakote s tamnozelenom, kao i tamnoplave sa žutom

Ova se zima nekako predugo vukla, a s njom i sumorno sivilo koje nas, htjeli ili ne, okružuje već mjesecima. No kiša, oblaci i snijeg uskoro će ustupiti mjesto vedrijim danima, čemu svjedoče ocvali bademi i prvi lisni izdanci na ogoljenim granama.

A upravo će se priroda, koja se budi iz zimskog sna, ovog proljeća oslikavati u našim domovima, i to uzorcima lišća, paprati i cvijeća, te bojama šuma, livada, crvene zemlje, kamena i neba. Trendi tonovi nekoliko osnovnih boja, za koje bez sumnje možemo kazati da su hit sezone, obilježit će nadolazeće zatopljenje te će kroz pamuk, lan, lamiju, baršun, rese i pompone u naše interijere unijeti dozu znalačkog ukusa, te glamur i vedrinu.

Living4media

 


Pastelene i zagsite nijanse 

Zagasite nijanse bordo i terakote, s bojom koralja i pastelnom prljavoružičastom, lanjskom hit-blush nijansom na drugom kraju spektra, u tom smislu apsolutno dominiraju.

Kao vedrija varijanta boje senfa, koja je obilježila prethodne mjesece, s ljepšim nam danima dolazi i boja sunca, odnosno kurkume, još jednog začina koji je poslužio kao inspiracija dizajnerima, ali i boja limuna, koja trendu zagasitih boja pruža potrebnu protutežu.

 

 

 

 


Na nju se nadovezuje i boja limete, odnosno svijetlozelena, koja se u ovoj sezoni ipak najčešće utapa u pastelnim nijansama kadulje ili bljedilu "mint" tonova, da bi se na tamnijoj strani ljestvice boja pronašla u dubokim nijansama smaragda ili petroleja, koje se bogato presijavaju na svakoj vrsti tkanine.
Gotovo svuda vidjet ćete i plavu boju, odnosno tamnoplavu u "ozbiljnijim" varijantama, te nježnu, pastelnu svijetloplavu u vedrijim prostorima.

Baza za postizanje kontrasta

Od zimskih boja nasljeđujemo sivu, koja nam u svim tonovima, a pogotovo svjetlijim, uz bijelu boja služi kao dobra baza za postizanje kontrasta s "in" bojama.

 

 

 

 

 


Osim na sofama i foteljama, koje ove sezone izuzetno dobro nose i zagasite tonove bordo, smaragdne i tamnoplave boje, sve je češće nalazimo i na stolariji te na drvenom namještaju, a pogotovo u kuhinjama.

Kad smo već kod slaganja boja, među omiljenim su kombinacijama susreti svjetlijih nijansi kadulje i prljavoružičaste, ili svih nijansi terakote s tamnozelenom, kao i tamnoplave sa žutom. S bijelom ćete najljepše spojiti limun žutu i svijetloplavu, a treba li vam orijentir za spretno uklapanje više boja, inspirirajte se paletom Toskane, čija ljepota ujedinjuje sve navedene tonove.

Bilo u svojoj raskošnoj prirodi ili rustičnoj arhitekturi urbanih područja, slikovita talijanska regija najjasnije reflektira ugođaj koji ćemo ovog proljeća nastojati probuditi u našim domovima.

 

 

 

 

Naslovnica Prostorija