Novosti Svijet

promijenjen protokol

Angela Merkel nije htjela riskirati: po prvi put sjedila je za vrijeme himne

promijenjen protokol

Nakon što se njemačka premijerka Angela Merkel jučer prilikom službenog posjeta finskog premijera Anttija Rinnea tresla treći put u tri tjedna danas je iznenada promijenjen protokol.

U posjet joj je stigla nova danska premijerka Mette Frederiksen, a njemački Bild izvještava kako na istom mjestu gdje se Merkel u srijedu tresla dok su svirali himne, u četvrtak to nije bio slučaj.

Naime, prema traženju kancelarke promijenjen je protokol pa su premijerke sjedile za vrijeme intoniranja himni. To do sad nikad nije bio običaj.

Kako je poznato u zadnjih mjesec dana najmoćniju europsku političarku tri puta su kamere snimile kako se tijekom službenih posjeta tresla. Tremor je zabilježen prilikom dolaska finskog premijera, kao i prije toga za vrijeme ceremoniji u službenoj rezidenciji predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera 27. lipnja, te tjedan dana ranije dok je stajala uz novog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija na događaju u Berlinu.

Bild je danas pozivajući se na izvore iz Vlade, prenio da je zdravstveno stanje kancelarke potanko ispitano nakon prvog napada u lipnju te da je provjereno postoji li nedostatak minerala. Nalazi krvi su tada bili uredni.

 

 

Naslovnica Svijet