Novosti Hrvatska

izbor top tema

Čitajte u 'Slobodnoj Dalmaciji'

izbor top tema

ISPOVIJEST ŽRTVE KRVAVOG NAPADA U SOLINU Potpuno su me slomili i ostavili na cesti

- Nisam nikakva suradnica policije. Poznajem dosta policajaca, ali nisam im nikad davala podatke ni o kome. Ta priča je puštena da ispadne kako sam zaslužila ovo što mi se dogodilo. Znam da se krećem u lošem društvu, ali za mnoge osobe sam mislila da su mi prijatelji. Moja obitelj mi je odavno govorila da se maknem od svega toga, ali, nažalost, nisam poslušala - kaže B.R. (38).

DOVRŠEN NOVI SPLITSKI TERMINAL Aerodrom za pet milijuna ljudi

Velebni objekt vrijedan gotovo pola milijarde kuna prve putnike primit će baš na udarni vikend, a očekuje se i dolazak premijera Plenkovića i resornog ministra Butkovića.

AJME BOLESNIM OTOČANIMA Dostavite uzorke u Zagreb ili... umrite!

Iskustvo pacijenta s Molata: teško bolestan, polupokretan, s tumorskom dijagnozom. Nema nikoga ni u Zadru, ni u glavnom gradu da mu pomogne. Brod za otok kreće u 14 sati. Uzorci moraju biti u Zagrebu u roku od pet sati, transportirani u posebnim uvjetima...

U PETAK POČINJE NAJVEĆI PARTY U EUROPI Nova Ultra otporna na buru i veća od Poljuda

U idućim godinama zonu festivala proširit ćemo za još 20 tisuća kvadrata, tako da nova lokacija ima potencijal postati jedan od najvećih festivala u Europi, koji će moći primiti 180 tisuća posjetitelja.

MAKJANIĆI S ASFALTA POBJEGLI U MALI DOL NA HVARU Puna nam je kuća otrovnica

- Zmije i masline su naš život - srce nam puca kad vidimo kako se ljudi prema njima odnose. Kao mali sam se boja zmija, nisam ih volio, ali u jednom sam trenutku shvatio kako su one zapravo vrlo zanimljiva bića. Malo, pomalo i počele su se useljavati u moj dom - kaže Toma Makjanić. A što se maslina tiče, kaže: Mislim 50 godina unaprid i obitelji dajem šansu da dobro živi od svojih ruku. A dici da imaju nešto što su im otac, dida i pradida napravili. Da i oni ostanu tu ako žele, da se bave zemljom, da nastave obiteljsku priču - govori Toma.

PISMA DALMATINSKA U OMIŠU Stižu klape iz New Yorka, Aucklanda...

- Omiški festival se svojom glazbenom baštinom nameće kao idealna poveznica za razvoj kulturne suradnje između domovinske i iseljene Hrvatske - smatra ravnatelj Mijo Stanić.

ZADRANIN LORENCO ZALOVIĆ MORA NA ULICU Prevaranti su mi oteli sve što imam

Od kupnje stana tog 20. srpnja 2011. godine Lorenco je bio muha koja je upala u mrežu lihvara i prevaranata. Kriminalci su osuđeni - istina blago, ali to je druga priča - proglašeni su i zločinačkom organizacijom, a Lorenco je ostao bez svega što je imao.

Naslovnica Hrvatska