Novosti Hrvatska

izbor top tema

Čitajte u 'Slobodnoj Dalmaciji'

izbor top tema

UZALUD OSIGURANO 35 MILIJUNA EURA... Još jedna sezona bez helikoptera za hitnu pomoć

- Natječaja za kupnju helikoptera ili za dodjelu koncesije - nema. Iako nam godišnje u Hrvatskoj umire više od 23 tisuće ljudi od srčanih i moždanih udara... Jedan dio njih je mogao biti spašen – kaže Mladen Tureček, predsjednik udruge HELP – Helikopterima liječnici pomažu

POSLODAVCIMA NA ZNANJE - TREĆINA RADNIKA OČEKUJE DAR Zaposleni sanjaju bon od 600 kuna

U jednoj godini gazde mogu radnicima neoporezivo isplatiti ukupno 7500 kuna za božićnicu, uskrsnicu i regres, te za dobre rezultate. Stoga Trećina zaposlenih u Hrvatskoj očekuje ove godine uskrsnicu, i to uglavnom u bonovima, pokazala je anketa portala MojPosao.

KAZNENA PRIJAVA MILIJANU BRKIĆU Ni obraćanje bivše supruge nije pomoglo

- Drugi čovjek HDZ-a i jedan od moćnijih političara, povezivan je s više afera, a čini se da će Brkića skupo stajati - na opće iznenađenje - slučaj špijuniranja dviju žena. Brkić je, navodno, zavirivao - uz Varginu sekundažu - u elektroničku poštu svoje supruge Karmen, ali i još jedne žene.

POBUNA U ZADRU ZBOG NOVIH IZLOVNIH KVOTA Moji love tunu već 150 godina. A sad mi naša država to zabranjuje!

- Prisiljavali su nas da naše kvote prepustimo vlasnicima tunogojilišta, a sada novi propis predviđa da oni koji nisu imali ulove ostaju bez ikakvih kvota - kaže Edison Boško, predsjednik Udruge tunolovaca Hrvatske. Novi pravilnik o tunolovu ostavit će 200 obitelji gladne.

ASTRONOM KORADO KORLEVIĆ O CIVILIZACIJI, IZVANZEMALJCIMA, SMAKU SVIJETA... Ako ne riješimo problem asteroida od 26 km promjera, on će riješiti nas

- Ako udari brzinom većom od 60 km/s, to bi bio kraj višestaničnih bića na Zemlji. Na svu sreću, ne u idućih 500 godina, dokle se može predviđati, a nakon toga valjda ćemo biti napredniji i pametniji pa ćemo riješiti taj problem. U slučaju da ne budemo pametniji, problem će riješiti nas

LJUBITELJI BMW-ova U OMIŠU 'DRIFTALI' NA NAJJAČE Ovo je čisti seks. Samo kraće traje

- Palili gume, cijedili mašine i ‘bokavali’ bijesnim automobilma, sve zbog - djece. "Skupljamo humanitarne donacije u sklopu četvrtog izdanja ove automobilističke manifestacije, povezali smo se s udrugom Kolibrići, koja okuplja djecu oboljelu od spinalne atrofije mišića pa ćemo pomoći koliko možemo – kaže Kristijan Begić, jedan od organizatora.

OVO JE VEĆ OZBILJNO. SVE NAM JE U PLUSU BDP u prvom kvartalu raste 2,8 posto!

- Procjena Ekonomkog instituta o rastu odnosi se na prvi kvartal ove godine, a podbacila je jedino industrijska proizvodnja. Značajno je to poboljšanje u odnosu na stopu rasta BDP-a od 2,3 posto koja je ostvarena u zadnjem tromjesečju 2018., a temelji se na turizmu i većim prihodima od PDV-a.

Naslovnica Hrvatska