Novosti Hrvatska

Izbor top tema

Čitajte u 'Slobodnoj Dalmaciji'

Izbor top tema

INVALID DRAGUTIN BARAĆ U BOJU S BIROKRACIJOM Padom u štivu slomio sam kičmu, a njima je to prirodna bolest!?

Nakon što je dobio mirovinu odahnuo je jer su to bila jedina primanja za njega i suprugu. Ipak, ne zadugo. Shvatio je da mu u rješenju za mirovinu nije priznata ozljeda na radu, nego samo invalidnost kao posljedica bolesti, a samim tim je i iznos mirovine bio značajno manji od onoga na koji ima pravo.

ANTE VRCIĆ, BOGOSLOV I GLUMAC Ja Stepinac? Mislio sam da me zezaju...

Kazao je to šibenski biskup Tomislav Rogić ekipi HRT-a, koja mu se požalila da ne mogu naći glumca za snimanje filma o životu kardinala Stepinca. Uzeo je mobitel i pokazao im Antinu fotografiju...

TAJANI, ZNATE LI ZA PAKLENI LOGOR NA ZLARINU? Talijani nisu bili 'dobroćudna' vojska

U izdanju šibenske gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" javnosti je predstavljena knjiga Darka Gulina "Don Srećko Pavić i talijanski konclogor Zlarin". Posrijedi je dokumentarna knjiga nastala ponajviše na osnovi dnevničkih zapisa zlarinskog župnika iz vremena talijanske fašističke okupacije, rođenog Tišnjanina, don Srećka Pavića (1900. – 1988.). Konclogor je zaživio 15. ožujka na Marinu, sjeverozapadnom kraku otoka Zlarina. Već za desetak dana bio je to mravinjak s više od tisuću logoraša, nimalo sličan prizorima iz filma 'Mediterraneo'.

NUDE 12 MILIJUNA KN ZA ČETIRI GODINE Hollywood u Spaladium Areni

Splitu se osmjehnula "zlatna" ponuda da na četiri godine ugosti snimanje velike američke serije, čija bi se cjelokupna proizvodnja bazirala u Hrvatskoj. Konkretno, Amerikanci žele unajmiti Spaladium Arenu, koju bi pretvorili u veliki filmski studio. Nude čak 250 tisuća kuna neto mjesečno, te plaćanje svih režijskih troškova tog kompleksa.

TURIZAM NA SVILAJI Ogorje, hrvatsko Pohorje. Samo bez ceste

Sedam kilometara dugi cestovni pravac iz Ogorja prema Svilaji već je duži niz godina nepremostiv problem za domicilno stanovništvo čije se kuće nalaze na toj kraškoj ljepotici. Cesta je potpuno devastirana unatoč sanaciji rađenoj u dva navrata, mještani kažu - loše izvedenoj.

ISPOVIJEST KAŠTELANKE KOJA JE PRIJAVILA NASILJE Silovao me je, a oni ga pustili

Sad kad ste mi to rekli, smrznula sam se od straha! Strašno! Pa zar netko misli da bih ja samu sebe u sve ovo uvalila da mi se to nije dogodilo? Da nisam silovana?! – vrisnula je naša sugovornica nakon što smo je obavijestili da je muškarac kojeg je prijavila za silovanje na slobodi.

USPJEH PET DALMATINKI Svjetski kongres ljepote dovode doma

Uspjelo im je to nakon što su na natjecanju "World beauty congress&dress of the World" u Bakuu, u Azerbajdžanu, postigle veliki uspjeh u kategorijama dizajnera, vizažista i frizera.Dizajnerica Jelena Bošnjak osvojila je titulu prvog dizajnera Europe "Dress of the Europe", a Marija Bogić Generalić i Antonela Botica ostvarile su iznimne rezultate i bile u top pet vizažista i frizera svijeta u kategoriji "Bridal look". Uspjehu su dodatno doprinijeli modeli - Antonija Stojan i Marija Bogić, koje su sve kreacije iznijele na najvišoj razini.

BIJELI U NALETU Hajduk ide srušiti Rijeku

Napadački treneri jamac su pravog spektakla, Hajduk je u naletu, Rijeka je oslabljena. Treba li još išta dodati?

(NE)ZABORAVLJENOM PRUGOM DO PERKOVIĆA Naš 'zec' je nagibni Japanac

Naši reporteri zabilježili su zanimljivo putovanje vlakom iz Splita u Perković i natrag. Čuveni zvižduk oglašava se svakoga dana tri puta prijepodne i dva puta poslijepodne kako bi označio polaske sa splitskog kolodvora, a putnika ujutro ima po 80 do 120.

PSIHOLOGINJA dr. MIRJANA KRIZMANIĆ: Sad će se natjecati tko će što na Tuđmana baciti

Za sada vidimo da samo na jedan Tuđmanov spomenik, onaj zagrebački, napadači imaju pik. Njegovih spomenika po Hrvatskoj ima puno, pa ih nitko ne dira. Nije to neka ideološka priča – zaključuje ugledna psihologinja.

Naslovnica Hrvatska