Novosti Crna kronika

zločin kakav se ne pamti

Izvanredna konferencija splitske policije: 'Na terenu je pronađeno 36 čahura, ali ovo nije bio kriminalni obračun'

zločin kakav se ne pamti

11:00 - "Sve osobe koje se spominju imaju nekoliko desetaka prekršajnih i kaznenih prijava", rekao je načelnik policije Dražen Vitez. 

Odmah na početku je potvrdio da je uhićen osumnjičeni za ubojstvo. Nakon toga se hvalio uspjesima policije u borbi protiv droge.

"Moramo zahvaliti i građanima od kojih smo dobili iz imena, čak i prezime osumnjičenih osoba. Analizirali smo sve podatke i 2 sata i 45 nakon toga smo uhitili osumnjičenog koji nije pružao otpor."

Marko Srdarević, zamjenik načelnika, rekao je da su bile angažirane sve grane policije, od prometne i temeljne, do kriminalističke, interventne, specijalne, pomorske te pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko.

"Osim osiguranja mjesta događaja, blokirali smo Split iz svih prilaznih pravaca", kaže zamjenik načelnika. Na terenu su bila i policijska plovila koja su pazila da počinitelj ne pobjegne morskim putem. Spreman je bio i helikopter, kaže.

"Ovaj događaj nije bio obračun unutar kriminalnih grupacija", kazao je Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije.

O motivu za sada policija ne želi govoriti jer je kriminalističko istraživanje u tijeku. Tri osobe nalaze se u pritvoru. Nisu sve osumnjičene za izvršenje ubojstva, ali se dovode u vezu s drugim kaznenim djelima vezanim za ovaj slučaj.

Oštećena su i dva osobna vozila u kojima su bili ljudi. Radi se zalutalim mecima, kaže Matković.

Na mjestu događaja nađeno je ukupno 36 čahura.

10:47 - U 11 sati počije konferencija na kojoj bi splitska policija trebala objaviti detalje dosadašnjeg tijeka kriminalističkog istraživanja nad Filipom Zavadlavom, 25-godišnjim pomorcem koji je u subotu automatskim oružjem smaknuo tri muškaca u centru Splita.

Tri osobe ubijene su jučer u 15.35 sati u samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici. Dvojica muškaraca preminuli su na mjestu napada, dok je treći nešto kasnije preminuo u KBC-u Split.

Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak (38).

Mladić koji se sumnjiči da je počinio zločin navodno je bio žrtva zlostavljanja dilera zbog duga koji je prema njima imao njegov brat.

Naslovnica Crna kronika