Novosti Crna kronika

tragedija na šperunu

Masakr u centru Splita: u rafalnoj pucnjavi ubijene tri osobe, napadač je uhićen!

tragedija na šperunu

21:31 - Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, u tijeku je kriminalistička obrada osumnjičenog za krvavi pohod u Splitu. F. Z. (25) se navodno nalazi u stanju teške rastrojenosti te nije u stanju suvislo pričati o današnjem događaju niti o motivima napada.

20:57 - Iz PU Splitsko-dalmatinske potvrdili su kako su privedene dvije osobe, među kojima je i napadač. 

- Jedan privedeni se dovodi u vezu s počinjenim kaznenim djelima, a za drugu osobu postoji vjerojatnost da raspolaže korisnim saznanjima - poručili su iz policije. 

20:23 - Iz povjerljivih izvora doznajemo identitet trojice ubijenih u današnjem masakru. Opširnije pročitajte OVDJE.

20:00 - Prema neslužbenim informacijama, jezivi zločin u Splitu bio je planiran, a riječ je o svojevrsnom osvetničkom pohodu u kojem je napadač (F. Z.) smaknuo tri osobe povezane s narko miljeom koje su navodno ucjenjivale članove njegove obitelji.

19:00 - Zamjenik načelnika Policijske uprave Splitsko-dalmatinke Marko Srdarević u subotu je u popodnevnim satima za RTL potvrdio da je policija zbog povezanosti s pucnjavom u Splitu koja je rezultirala s tri smrtna slučaja privela dvije osobe te da nad njima provode istražne radnje.

Srdarević nije mogao potvrditi je li jedna od te dvije osobe počinitelj ubojstava te ima li više od jednog počinitelja. Također, nije mogao reći jesu li uhićene osobe naoružane, ali je rekao da se nisu opirale uhićenju. Dodao je da su spomenute osobe uhićene na području grada Splita.

Zamjenik načelnika PU Splitsko-dalmatinske rekao je da istraga traje te da ne može govoriti o eventualnim motivima ubojstava.

Srdarević je rekao da sve dostupne snage rade na rješavanju slučaja. "Građani se mogu slobodno kretati svugdje, osim na području gdje se obavlja očevid", dodao je.

18:58 - U širem centru Splita privedena je i druga osoba povezana s ubojstvom. Osoba je uhićena na Skalicama, no doznajemo kako ipak nije riječ o napadaču. Oko 20 pripadnika specijalne policije ispred poznatog ugostiteljskog objekta pregovaralo je s osobom koja je naposljetku izašla iz objekta te se predala policiji.

18:00 - Iako se pojavila informacija kako je napadač priveden, uhićena osoba ipak nije ubojica, koji je još uvijek na slobodi. 

17:05 - U splitskom KBC-u preminula je i treća osoba koju je ubojica pogodio mecima iz automatske puške.

16:50 - U pucnjavi u centru Splita na licu mjesta ubijene su dvije osobe, a, kako doznajemo, treća je preminula u KBC Split. Policija intenzivno traga za počiniteljem koji se udaljio u smjeru Marjana. Policija sve građane Splita poziva na maksimalan oprez. Ne izlazite iz svojih domova.

16:28 - Prema neslužbenim informacijama, policija trenutno traga za dvama osobama koje su iz centra Splita pobjegle u smjeru Marjana. 

Policijske očevidne ekipe čekaju poziv s terena u zgradi PU Splitsko-dalmatinske. Još uvijek nisu pozvani da izađu na teren, što znači da situacija na terenu još uvijek nije sigurna.

16:25 - Neposredno nakon pucnjave u centru Splita viđen je muškarac koji se udaljava s mjesta pucnjave, a u ruci nosi automatsku pušku. 

16:21 - Osim dvije osobe koje su smrtno stradale, prema izjavama svjedoka navodno je još najmanje jedna osoba ranjena.

16:00 - U samom starom centru Splita u subotu poslijepodne među stanarima je panika. Prve informacije su kako su dvije osobe ubijene iz vatrenog oružja te da jedan leži mrtav u Radmilovićevoj ulici, a drugi na samom Šperunu.

- Ja sam mislila da je pao s motora, ali rekla mi je susida da se čuo rafal prije nego li je pao na tlo. Drugi leži tamo u uličici. Kažu da je jedan upravo izašao iz zatvora gdje je bio zbog droge - uznemireno nam kaže stanarka.

Splitska policija još uvijek u 16,15 nije službeno izvijestila o događaju. Ubojica je navodno pobjegao u jednu od ulica trčeći, ali za sada nije poznato je li u međuvremenu uzeo kakvo prijevozno sredstvo. Govori se i kako nije korišten pištolj već automatska puška. Obaviješteno je Županijsko državno odvjetništvo te će dežurni zamjenik Žarko Štrbac izaći na očevid

- Tip koji je pucao bio je na motoru i pobiga je put Varoša, čula su se dva rafala, 60-ak metaka - kazao nam je jedan od očevidaca ubojstva.

Naslovnica Crna kronika