Novosti Crna kronika

ako prođe, prođe...

Nezakonito preko granice: Albanac ponudio policajcu 500 eura mita da ga propusti sa Škodom punom migranata, za jednim od putnika raspisan europski uhudbeni nalog

ako prođe, prođe...

Pritvorskom nadzorniku doveden je Albanac koji je ponudio 500 eura mita policajcu za prelazak granice sa Škodom punom njegovih sunarodnjaka u sitnim satima nedjelje u Velikom Prologu. Za jednim od putnika u vozilu je raspisan europski uhidbeni nalog te je i on završio u pritvoru.

Policijski službenici Postaje granične policije Vrgorac su u Velikom Prologu u nedjelju u 1.10 sati zaustavili osobno vozilo Škoda, albanskih nacionalnih oznaka. Njome je upravljao 33-godišnji albanski državljanin, a putnici su bili još četvorica albanskih državljana, u dobi od 24, 25, 33 i 35 godina. Osobe su zatečene u nezakonitom prelasku državne granice, a prilikom postupanja je 33-godišnji vozač policajcu pokušao dati novčanicu od 500 eura.

Utvrđeno je da niti jedna osoba u vozilu nije ispunila uvjete za ulazak u Republiku Hrvatsku te da oba 33-godišnjaka, 35-godišnjak i 24-godišnjak, kao državljani trećih zemalja, imaju mjeru zabrane ulaska ili boravka na schengenskom području.

Nad 33-godišnjim vozačem Škode je provedeno kriminalističko istraživanje te je uz kaznenu prijavu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela davanja mita doveden pritvorskom nadzorniku. Drugi 33-godišnjak je uhićen temeljem europskog uhidbenog naloga i predan pritvorskom nadzorniku.

U tijeku je utvrđivanje okolnosti vezanih uz nezakoniti ulazak i boravak osoba u Republici Hrvatskoj.
 

Naslovnica Crna kronika