Novosti Crna kronika

oganj u noći

Što se to događa u Konjskom? Noćas izgorjelo pet vozila, poduzetnici na mukama: 'Čula se ogromna buka, a onda su počeli požari...'; Na gotovom istom mjestu nedavno je 'planuo' i BMW 

oganj u noći
Izgoreni BMW 5 koji je zapaljen prije dva tjedna
Izgoreni BMW 5 koji je zapaljen prije dva tjedna
Izgoreni Citroen kojeg je vatra zahvatila iza ponoći

Dva požar izbila su protekle noći u Konjskome u kojima je gorjelo pet vozila i tri metalna kontejnera. Prvi požar izbio je u ponedjeljak pola sata poslije ponoći i to na osobnom vozilu citroen C3 u vlasništvu ženske osobe I.L i tri metalna kontejnera koja nisu izgorjela, nego je u njima gorio papir dok je citroen C3 djelomično nagorio.

U Konjskom izgorjela četiri teretna vozila, automobil i kontejneri

Sat kasnije je u ulici Domovinskog rata također u Konjskom, izbio i požar u kojem su oštećena dva kamiona i dva kombi vozila u vlasništvu četiri različite tvrtke (kombi u vlasništvu MP Beton Josipa Mešina,kamion u vlasništvu građevinskog poduzetnika Mira Kavelja, jedan kombi u vlasništvu poduzeća Ekspanzija te kamion u vlasništvu u firme Asfalt Ab).

Sva četiri vozila (dva mercedesa, jedan renault i jedan ford) bila su parkirana na zemljanoj površini uz cestu. Tijekom dana će se obaviti očevid, radi utvrđivanja uzroka požara i nastale materijalne štete, ali informacije s terena nam govore da su ovi požari nastali iz čiste obijesti, a ne kao osveta zbog nekih prijepora u poslovanju ovih oštećenih građevinskih poduzetnika.

-To su najvjerojantije lokalni mulci koji su se ovuda vozali i turirali automobilima, moguće i ovim zapaljenima prije nego su ih zapalili. Čula se ogromna buka, a onda su počeli požari. Najprije na Brkljačića putu,a onda i ovdje uz cestu." govore nam mještani Konjskoga koji nam kažu da ne bi bilo loše da policija svoje djelovanje nastavi i iza Kočinjeg brda u mnogim selima Zagore gdje se noću događa svašta (od glasnog pjevanja većih skupina mladih ljudi, pušenja trave, vožnje neregistriranih vozila,divljanja po cesti) do ovakvih situacija gdje se iz čista mira pali tuđa pokretna imovina.

"Nemojte solinsko zaleđe i cijelu Zagoru prepustiti noći i ovakvima koji tada povampire", mole nas informatori u ovoj priči,da prenesemo njihov apel.

Naš fotoreporter je na licu mjesta zatekao samo zapaljeni citroen dok su ostala vozila uklonjena. Međutim, fotografirao je jedan BMW koji je zapaljen prije dva tjedna nedaleko od mjesta najnovije paljevine. Dakle, požari nisu slučajni i radi se o kontinuitetu palitelja.
 

Naslovnica Crna kronika