Novosti Crna kronika

STRADAO MJEŠANAC

Policajac kod Vrgorca pištoljem usmrtio psa koji ga je napao na plantaži marihuane; Iz policije tvrde: Bio je agresivan, skakao je na njega i pokušavao ga ugristi

STRADAO MJEŠANAC

Na području Vrgorca u policijskoj akciji je iz službenog pištolja ubijen pas jednoga od vlasnika plantaže marihuane.

Kako saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske, u utorak oko 20 sati policijski službenici Postaje granične policije Vrgorac su zatekli 29-godišnjaka i 25-godišnjaka prilikom zalijevanja stabljika cannabis sative. Ilegalne nasade su uzgojili u mjestu Kozica na dvije parcele, jedna iznad druge, a 20 stabljika je naraslo do visine od 50 do 100 cm. 

Prilikom utvrđivanja identiteta zatečenih uzgajivača, jednog policijskog službenika je napao jedan pas mješanac. Životinja je bila dosta agresivna, skakala je na njega i pokušavala ga ugristi. Policajac je uporabio vatreno oružje, ispalio više hitaca i pogodio psa koji je uginuo. Iz policije kažu kako na drugi način nije bilo mogućnosti otkloniti opasnost, odnosno napad. 

Mladići su privedeni u službene prostorije, a osim navedenih stabljika, kod 29-godišnjaka je pronađeno 0,5 grama marihuane u njegovom osobnom automobilu. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv obojice ide kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

 

Naslovnica Crna kronika