Novosti Crna kronika

traže ga brodovima

Nastavljena potraga za slovenskim surferom koji je nestao u moru

traže ga brodovima

U utorak ujutro nastavljena je potraga za slovenskim surferom koji je u ponedjeljak nestao na moru nedaleko svjetionika u Savudriji nakon što je, zajedno s hrvatskim surferom koji se uspio dokopati obale, unatoč orkanskom nevremenu i upozorenjima odlučio jedriti na daskama.

Istarska policija izvijestila je kako s obzirom na vremenske prilike na moru sinoć nije bilo moguće poduzeti pomorsku potragu, pa je ona sukladno morskim strujama i smjeru vjetra nastavljena ujutro.

Mladi surfer koji je nestao u olujnom moru doplivao do obale, za njegovim prijateljem se još traga

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru su u ponedjeljak oko 17 sati zaprimili dojavu očevidaca o dvojici surfera, jednom na wind, a drugom na kite surfu, u moru ispred Umaga, odakle su ih olujni udari vjetra nosili prema otvorenom moru. 

Obojici su uništena jedra i pali su u more, nakon čega je pokrenuta spasilačka akcija u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula i Lučkom ispostavom Umag.

Službenici pulske Kapetanije su u 18 sati javili kako je jedan od dvojice surfera uspio samostalno doplivati do obale u blizini Umaga, gdje su ga preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Pula u daljnje medicinsko postupanje.

Inače, prema podacima Županijskog centra 112, zbog obilne kiše i orkanskog juga je u noći s ponedjeljka na utorak širom Istre bilo materijalne štete, poteškoća u prometu, poplava i prekida struje.

Naslovnica Crna kronika