Mozaik Život

Dvostruko veća vjerojatnost

Kladionice izgaraju, Britanci su gotovo jednoglasni: evo kada predviđaju krah braka princa Harryja i Meghan Markle, dotakli su se i financija

Dvostruko veća vjerojatnost

Dvostruko je veća vjerojatnost da će se princ Harry i Meghan Markle razvesti u sljedećih pet godina nego da će njezina prijateljica, tenisačica Serena Williams osvojiti predstojeći Wimbledon.

Zaključak je to na temelju omjera što su ih britanske kladionice ponudile vezano uz budućnost para kojemu je kraljica Elizabetha II. dozvolila da odstupi s pozicija starijih članova kraljevske obitelji s punim angažmanom u obavljanju obaveza prema monarhiji.

Kladionice nude omjer 1:3 da će se Harry i Meghan razvesti do 2025. godine, a vrlo su mali izgledi da će se vratiti u okrilje kraljevske obitelji, omjer je 1:14. To znači da bi na sto funta uloženih na razvod zarada bila 300 funta, a na 100 funta uloženih na povratak u kraljevsku obitelj, zarada bi bila 1400 funta. Omjer da će Serena Williams osvojiti ovogodišnji Wimbledon je 1:6.
Kladioničari su puno optimističniji po pitanju financijske budućnosti odbjeglog kraljevskog para, omjer na okladu da će postati financijski neovisni u sljedećih pet godina je 1:1,5, što znači da bi ulog od sto funta donio samo 50 funta zarade.

Posebnu pozornost kladioničari posvećuju nekadašnjoj Meghaninoj karijeri glumice. Nudi se oklada s omjerom 1:12 da će Harry i Meghan glumiti u vlastitom reality showu, te 1:20 da će se ona pojaviti u specijalnoj epizodi serije "Suits" u kojoj je glumila sedam godina. Najveći omjer, 1:100, je da će Meghan glumiti samu sebe u seriji "Kruna" koja prati vladavinu kraljice Elizabethe II.

U prioćenju što ga je kraljica objavila nakon sastanka s Harryjem, princom Charlesom i princom Williamom u ponedjeljak na njezinom imanju Sandringham, navodi se kako će tijekom "razdoblja tranzicije" Harry i Meghan živjeti u Kamadi i Velikoj Britaniji. Kladioničari nude omjer 4:6 da će se par trajno vratiti u Britaniju, dok je omjer 1:8 da će trajno ostati u Sjevernoj Americi.

Nakon kraljičinog priopćenja u britanskim medijima i dalje traju spekulacije što njezini navodi točno znače. Većina se slaže kako činjenica da kraljica mladi par naziva Harry i Meghan, ne navodeći njihove titule, znači da će oni izgubiti kraljevske titule. Isto tako se očekuje da više neće dobivati novac iz kraljičinog prihodakojeg financiraju porezni obveznici, a tek se, među brojnim drugim detaljima, očekuje definiranje eventualnog nastavka financiranja iz prihoda Charlesovog vojvodstva Cornwall.

Jedno od najvećih pitanja je plaćanje njihove zaštite. Ni britanska ni kanadska javnost nije sklona tome da porezni obveznici plaćanju zaštitarsku službu, a Russell Stuart, osnivač kalifornijske agencije Force Protection, među čijim su klijentima Jennifer Lopez, Mariah Carey i Diddy, procjenjuje da bi se cijena non-stop zaštite za Harryja i Meghan mogla popeti do pet milijuna dolara godišnje...

Naslovnica Život