Mozaik Život

Luksuz da ti pamet stane!

Pogledajte u kakvoj su raskoši na Ibizi ljetovali Meghan i Harry! Otkriveno i koje su im sve povlastice bile na raspolaganju, ali jedna im stvar nije bila dovoljno dobra

Luksuz da ti pamet stane!

Ne morate biti član neke kraljevske obitelji, ali morate imati podeblji novčanik ukoliko želite ljetovati u vili u kojoj je nedavno vojvotkinja Meghan, supruga britanskog princa Harryja, proslavila 38. rođendan.

Mladi kraljevski par je s tromjesečnim sinčićem Archiejem proveo tjedan dana u luksuznoj vili na Ibizi, a to zadovoljstvo košta 120.000 eura. U toj su vili odsjedali i legendarni Paul McCartney i DJ David Guetta.

Vila Sa Calma na imanju Vista Alegre nedaleko mjesta Es Cubells na jugozapadnoj obali španjolskog otoka, između ostaloga ima 50 metara dugi bazen s pogledom na more, sedam spavaonica, teretanu, jacuzzi, golemu terasu s natkrivenim prostorom za blagovanje, ured...

Bogatima i slavnima koji odsjedaju u toj i sličnim vilama, na raspolaganju su kućni menadžer, osoblje za održavanje, konobarica, Range Rover s vozačem i noćna zaštitarska služba. Na zahtjev se mogu dobiti i usluge barmena, kozmetičarki, masera, dadilja, osobnih trenera i instruktora joge, kao i iznajmiti jahtu s posadom.

Usprkos brojnom lokalnom osoblju, prema tvrdnjama ljudi povezanih uz luksuznih kompleks, Meghan i Harry su doveli vlastitog kuhara koji se brinuo za njihovu prehranu tijekom boravka na Ibizi, a navodno su angažirali dodatne španjolske zaštitare uz one koji su doletjeli s njima iz Engleske.

Meghan i Harry su izazvali žestoke kritike javnosti nakon što se doznalo da su na taj odmor na Ibizi, a nekoliko dana kasnije i na trodnevni boravak u Nici u vili glazbene legende Eltona Johna, putovali privatnim zrakoplovima.

U samo 11 dana četiri puta su letjeli luksuznim privatnim zrakoplovima koji emitiraju sedam puta više ugljičnog dioksida po osobi nego komercijalni letovi, a istovremeno se predtavljaju kao žestoki borci za zaštitu okoliša i spašavanje planeta.
Prema nekim procjenama, 1400 stabala je "raditi" deset godina da ponište učinak Meghaninih i Harryjevih putovanja privatnim zrakoplovima u posljednje dvije godine...


 

Naslovnica Život