Mozaik Život

Među krunicama

Ponuda razglednica i magneta proširena za - penise!? Pogledajte što je čitateljica uočila na jednom štandu na splitskom Pazaru, namjena ovih 'suvenira' tek će vam na drugu biti jasna

Među krunicama

Splitski su se trgovci suvenirima ove godine domislili dodatnim načinima na koje bi privukli turiste koji su u svojim prešetavanjima već počeli lagano zaobilaziti "standardne" štandove i njihov asortiman. Koliko, uopće, magneta za hladnjak možete donijeti s ljetovanja?

Fotografija snimljena danas na splitskom Pazaru svjedoči da se ponuda proširila i poprimila neke sasvim nove razmjere kad su u pitanju figurice na koje prodavači "lijepe" žig Croatia. Na jednom su štandu, naime, uz ponudu razglednica, maski za ronjenje, magneta, šešira i drvenih krunica, uočeni i suveniri za koje bi svatko najprije pomislio da im je mjesto u sex shopu - hrpa otvarača falusnog oblika. 

No budući da je namjena prilično jasna, trgovac je valjda zaključio da je sasvim u redu smjestiti opscene suvenirčiće među one sakralne i tipično dalmatinske. Malo ovoga, malo onoga...

A ako se još pitate je li uopće riječ o "suvenirima" kao takvima, nemajte brige, na svakome je otvaraču prilično vidljiv natpis "Croatia". U ponudi su razne boje i veličine, od običnih bijelih i crnih do šarenih s veselim printom, tako da turisti i ostali zainteresirani mogu birati po vlastitom nahođenju.

Naslovnica Život