Mozaik Showbizz

DRUKČIJA OD DRUGIH

'Mama mi je jako zgodna, a i tata...': Adriana sa splitskog Sućidra želi projektirati avione i  rastura na faksu, ali i u 'Voiceu', otkriva planove i adute

DRUKČIJA OD DRUGIH

Samouvjereno i odlučno izišla je na pozornicu “The Voicea” i izvedbom zahtjevne pjesme “Creep” britanskog rock sastava Radiohead sve oborila s nogu.

Mladoj 24-godišnjoj Splićanki Adriani Vidović okrenuli su se svi članovi žirija, što je uistinu rijetkost, a ona je naposljetku odlučila za svojeg mentora odabrati Massima.

Ove Dalmatinke razvalile su u The Voiceu, sada otkrivaju nepoznato o sebi: Albinu grije seljačka krv, Dariji vjera znači u životu sve; Evo koga bi iz showa odveli doma na domaću kobasu i pršut

Ovih dana studentica zrakoplovstva na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje, zbog čega je svoj sunčani Split zamijenila maglovitim Zagrebom, priprema se za nokaut fazu natjecanja koja će na malim ekranima biti prikazana 25. siječnja.

– Pripreme su u punoj brzini, misli se na svaki detalj, tu je cijeli tim, Massimo, Valerija i Peggy, koji mi pomažu i sve čine lakšim i zabavnijim. Uživam u svakom trenutku i pokušavam što više naučiti.

Od mene ovaj put možete očekivati nešto totalno drugačije i energičnije od blind audicije. Malo sam izašla iz svoje comfort zone, tako da se nadam da ću sve ugodno iznenaditi – rekla nam je Adriana, koja se često zna našaliti da pjeva otkad je progovorila.

Osim što je završila srednju glazbenu školu, može se pohvaliti i time što je maturirala u Prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji, popularno zvanoj MIOC, pa je fakultet koji pohađa bio logičan slijed jer su, uz pjevanje, brojke njezina velika ljubav.

Obožava i sve što ima veze sa zrakoplovima, svemirskim letjelicama i svemirom, što je fascinira odmalena.

Čudno je gledati se na tv-u!

– Voljela bih probati voziti zrakoplov! Zrakoplovstvo sam prvenstveno upisala jer želim projektirati zrakoplove i svemirske letjelice.

Glazba je ipak prva ljubav, i ako bi mi se pružila prilika da se njome ozbiljno bavim, išla bih u tom smjeru. Čak da se to ne dogodi, želim da bude dio moje svakodnevice kao hobi i nešto što radim iz gušta kad se želim odmoriti od zrakoplova. Uvijek mi je bila želja prijaviti se na “The Voice”.

Odluka je pala sada jer u ovom semestru na faksu nemam toliko obaveza koliko inače imam, pa sam si rekla “tko zna kada ću opet biti u mogućnosti izdvojiti toliko vremena”. Mojoj odluci pridonijele su sestre i dečko, koji nisu odustajali od nagovaranja – smije se Adriana.

– Bilo mi je čudno gledati sebe na televiziji, pogotovo najavni prilog koji sam jedva odgledala koliko sam se smijala. Moram priznati da mi je puno lakše pjevati i govoriti pred kamerama nego poslije to gledati na TV-u.

Svi su bili oduševljeni i iznenađeni nastupom, kao i odabirom pjesme, jer nisu takvo što očekivali od mene. Trema mi je nestala nakon prvih par otpjevanih tonova. Bila sam sigurna u sebe i svoju izvedbu, tako da sam se potajno nadala da će nastup dotaknuti svakog od mentora i natjerati ih da pritisnu taj gumb.

Massimo oduvijek uzor

Massima sam odabrala za mentora jer mi je glazbeni uzor od malih nogu, umjetnik u svakom smislu te riječi. Uvijek sam ga voljela slušati i obožavam njegove pjesme – ističe Splićanka.

Sudjelovanjem u popularnom showu voljela bi odškrinuti jedan komadić svojeg budućeg glazbenog puta.

– Kao i svi natjecatelji, nadam se da ću dati sve od sebe, pokazati sve što znam, dotaknuti što više gledatelja i slušatelja te da ću što duže moći uživati u svemu ovome.

Nemam točno određen glazbeni pravac s obzirom na to da slušam i pjevam blues, soul, jazz, pop, R&B i rock, ali svakako bih pristala pjevati samo ono što je mome srcu blisko i ono što pristaje mojem karakteru.

Nikad ne bih mogla pjevati turbofolk i narodnjake jer to ne slušam i jednostavno nisu moj “cup of tea” – odlučno će.

Učenje, predavanja, menza...

Nismo mogli ne upitati Adrianu od koga je naslijedila tako lijepe gene s obzirom na to da slovi za jednu od najljepših kandidatkinja “The Voicea”.

​ – Moja mama je jako lijepa i zgodna žena, a i tata je zgodan, pa vjerujem da sam iskombinirala od svakoga pomalo – nasmijano govori.

U metropoli živi u studentskom domu Cvjetno naselje tipičnim životom kakav vode studenti, pa joj se tako svakodnevica ponajviše sastoji od učenja, odlazaka na predavanja i u menzu. Ne čudi stoga što nekad jedva čeka doći u rodni grad da se malo “rekupera” od napornog ritma na kontinentu.

Poruka od profesora

– Odrasla sam na Sućidru, a djetinjstvo najviše pamtim po druženjima u kvartu s ostalom djecom. Split mi puno nedostaje, pogotovo kad se zareda nekoliko dana, pa i tjedana kiše u Zagrebu.

Poželim tada vidjeti obitelj, prošetati Rivom i gledati zalazak sunca na Sustipanu ili Marjanu. Još uvijek čuvam poruku dragog profesora iz klavira, profesora Šperca, koji više nije s nama.

Kad sam zbog zasićenja htjela odustati od glazbene škole, on me je odgovorio od tog nauma i na jedan mi papirić napisao: “Savršena ljubav izgoni strah!”

Imao je vjere u mene kad mi ju je ponestajalo, a te su mi riječi s vremenom postala nit vodilja kojom se vodim u životu – zaključuje Adriana. 

Naslovnica Showbizz