Mozaik Showbizz

Bilo je profesionalno

Životne traume nekad omiljene voditeljice; Mirna Berend otvorila dušu i iznijela nepoznate detalje iz prošlosti: 'Izgubila sam dijete, kuću i posao...'

Bilo je profesionalno

Mirna Berend nedavnim je angažmanom na poljudskom koncertu "To je moja zemlja" podsjetila publiku na svoje nekadašnje angažmane na TV ekranima - kao u danima najveće slave, ovog je ljeta, točnije 9. lipnja, voditeljica stala pred mnogobrojnu publiku u Splitu i zajedno s Oliverom Mlakarom vodila neke od najvećih domaćih zvijezda kroz njihove nastupe.

'Poljud je pucao po šavovima, Mišo je nastupio nakon tragedije, pamtim Doris i taj huk!'; Mirna Berend nam je otvorila dušu: Na HTV-u je postalo bitno tko je u koga zaljubljen...

No prije toga godinama nije uzela mikrofon u ruke. O promjeni karijere, životnim udarcima i novim planovima progovorila je za 24 sata.

"Izgubila sam dijete, kuću i posao, ali danas sam ipak sretna. To je valjda tako moralo biti", priča 53-godišnjakinja za portal smireno.

Danas, kako je rekla i ovog ljeta u razgovoru za Slobodnu, Mirna izrađuje svoj nakit i time se intenzivno bavi, a bacila se nedavno i u proizvodnju prirodne kozmetike. Otkrila nam je što je kumovalo njenome odlasku s HRT-a te zašto njen angažman na Novoj TV nije potrajao.

"Kad mi je bilo predloženo, odnosno rečeno tko mora biti moj sljedeći gost, jedna "harlekin osoba", ja sam zahvalila i odbila - nisam htjela sudjelovati u masakriranju. Bilo je to u eri ovih novih zvijezda koje su to postale svojom vlastitom glupošću i jednostavno sam smatrala da to nije profesionalno, primjereno, zahvalila sam se na suradnji i otišla", kazala je tada ova vatrena crnka koju je u vrijeme početka karijere pratila titula omiljene voditeljice Franje Tuđmana.

"Odmah sam mu rekla da će to biti profesionalno i da se ne želim učlaniti u HDZ. Nije mu bilo drago, ali mi nije zbog toga radio probleme. Ispoštovao je sve što smo se dogovorili", priča danas za 24 sata Berend.

Osim o izgubljenoj karijeri, progovorila je i o traumama koje su joj izazvale provale u njen zagrebački stan.

"Čovjek, odnosno lopov, lijepo doma sjedi u fotelji i gleda televiziju. Ja vodim izbor ljepote u Umagu, a nije teško otkriti gdje stanujem. I tako su me triput opljačkali dok me nije bilo doma. Zanimljivo, susjedi nikad nisu ništa vidjeli. Jesu kad bi mi dolazili neki muškarci, onda su znali je li visok, crn, nizak, je li došao u odijelu... Ali lopove nikad nitko nije vidio", rekla je Mirna.

Cijelu ispovijest pročitajte ovdje.

Naslovnica Showbizz