Mozaik Showbizz

'ne volim klonove'

Zaviri u ormar mame Vjekoslave, ali imidž gradi u 'no name' dućanima: s Hanom Huljić proćakulali smo o modi i stilu, a otkrila nam je princip po kojem se i familija odijeva

'ne volim klonove'

Damski, slatko i pomaknuto – tako svoj modni izričaj opisuje Hana Huljić, 28-godišnja splitska glazbenica iza koje je jedna od najplodnijih godina. Kako na profesionalnom polju, tako i stilski, pa su njezine ovogodišnje nastupe obilježila senzualna odijela koja su tek jedan od brojnih noviteta u Haninu ormaru.

Lijepa kćerka glazbenog tandema Tonča i Vjekoslave Huljić, sve je traženije lice i na domaćoj modnoj sceni. Tako je ljetos snimila mini kampanju za kreatorski dvojac Elfs, dok u spotu za njezinu najnoviju pjesmu “Noć bez snova”, koja izlazi ovih dana, nosi kreacije splitske dizajnerice Anamarije Asanović.

Tko je zaslužan za vaše stilske igre?

Sama. Nadahnuće pronalazim svugdje oko sebe. To može biti samo neki detalj koji sam vidjela u dućanu, na nekoj reklami, na ljudima po gradu, u časopisu... Za moj prošli spot inspirirali su me kostimi iz filma “Alisa u zemlji čudesa”, a i u ovom najnovijem ima puno mojih ideja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hana (@hana.huljic) on

Koliko vam se stil odijevanja promijenio otkako ste zaplivali pjevačkim vodama?

Puno. Kao srednjoškolki bilo mi je najvažnije da sam što neupadljivije odjevena pa kad danas gledam neke svoje starije fotografije pitam se što mi je bilo. Čak sam i u osnovnoj školi nosila atraktivnije kombinacije. Uz odijela, koja su mi ultimativni komad za nastupe, otkrila sam i jarke boje tako da sam jedva dočekala jesen kako bih prošetala crveni baloner.

Jeste li se i vi zarazili on-line shoppingom?

Još uvijek mi je draže istraživati po dućanima. Uglavnom kupujem u shopping centrima, a osobito me veseli kad naletim na neki mali “no name” dućan s dobrim komadima jer mi se ne sviđa trend modnih klonova. Kad sam u inozemstvu, obavezno potražim high street brendove River Island i Forever 21. kojih nema u Hrvatskoj.

Tko vam je omiljeno društvo za šetnju po trgovinama?

Najdraže mi je ići s mamom ili s prijateljicom, a nekad mi baš odgovara da sam sama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hana (@hana.huljic) on

Koji vam je navrjedniji modni savjet dala mama Vjekoslava?

Da budem modno hrabrija i otkačenija. Ona smatra da se za svoje godine odijevam preozbiljno.

Razmjenjujete li odjeću?

Ja češće ulazim u njezin ormar. Baš u ovom novom spotu imam mamin stari modri sako, a na jednom nastupu u Kini nosila sam njezin crni kombinezon star 30-ak godina. Obje žalimo što nemamo isti broj cipela.

Koji je razlog što vas se češće može vidjeti u tenisicama nego u štiklama?

Osjećam se nelagodno kada ‘stršim’ među prijateljicama, uz to što mi je najbitnija udobnost. No, nije da ne nosim štikle. Najviša potpetica u mom ormaru ima čak deset centimetara.

Kako se nosite s komentarima “dežurnih kritičara”?

Ne zamaram se tuđim sudovima. Nakon jedne promocije na kojoj sam bila s roditeljima, netko je napisao da smo se sve troje odjenuli u – zavjesu od brokata – ali različitih uzoraka. Meni je to bilo smiješno. Zar netko očekuje da cijela obitelj u izlasku mora uskladiti odjeću, tkanine i boje?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hana (@hana.huljic) on

Traže li ikada otac Tonči i brat Ivan modni savjet?

Zna se dogoditi da se između sebe savjetujemo, pogotovo kad svi skupa idemo na neki društveni događaj. No, puno se češće šalimo na račun naših modnih odabira.

Mnogi vas prepoznaju po raskošnoj, plavoj kosi - možete li se zamisliti s drugom bojom i duljinom?

Volim svoju prirodnu boju kose, premda je s godinama sve tamnija. No, još odbijam staviti pramenove. Kao i skratiti duljinu.

Kako se najradije opuštate?

Šetam u prirodi, vozim role, nešto izrađujem, sviram, čitam stripove i knjige, snimam smiješna videa i spotove s prijateljicama, gledam serije...

Po čemu ćete posebno pamtiti ovu godinu?

Po prvoj kantautorskoj pjesmi “Alice”, predstavi “Žuta minuta” za koju smo svi u obitelji pisali glazbu, nastupima s Petrom Grašom i očevim bendom Madre Badessa te po pisanju orkestracija za filharmoniju. Kao magistri kompozicije i glazbene teorije to mi je veliki izazov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hana (@hana.huljic) on

Naslovnica Showbizz