Mozaik Showbizz

Ususret izboru za miss

Znate li da se za lentu najljepše Dalmatinke natjecala Fani Kerum? Renata Lovrinčević titulu je ponijela kao brineta, a i Gruica je bila prva pratilja; Pogledajte fotografije koje vraćaju u prošlost

Ususret izboru za miss

Sjećate li se vremena kad su se izbori za miss pratili pod obavezno, kada se jedva čekalo da program počne, a organizirala se i zajednička gledanja u susjedstvu?

Bile su 80-e, a ljepotice u visoko izrezanim kupaćim kostimima djelovale su publici kao vanzemaljke, pa su došle i 90-e kad su curice pobožno pratile hod žena po pozornici koje su u toaletama izgledale kao njihove Barbie lutke.

Što se dogodilo, ne znamo, ali s prelaskom u novo stoljeće i interes je postupno opadao, izbori se pak poduplali u svojoj količini i sve je rezultiralo time da većina nekad vjerne publike ne može nabrojati posljednjih pet imena koja su ponijela kući lentu Miss Hrvatske.

Izbore ljepote zamijenili su na prvome mjestu popularnosti reality showovi, a "misice" pored reality zvijezda pale u drugi plan.

'Dalmatinke su tašte, dođu s lentom miss kafića...': vlasnica licencije prisjetila se 'incidenata' iz prošlosti, progovorila i Splićanka koja je lentu ponijela '99.

No zbog svih onih koji još uvijek guštaju u izborima ljepote, pretražili smo foto arhivu i prisjetili se skoro pa kultnih trenutaka iz povijesti domaćih izbora. Splićanke koje danas prepoznajemo u nekim sasvim drugim ulogama, glumice, pjevačice i uspješne poslovne žene, djeluju nam na svojim "miss" fotografijama gotovo neprepoznatljivo...

Renata Lovrinčević, napoznatija splitska fitness instruktorica, kući je lentu prve pratilje Miss Jadrana '99. ponijela kao kovrčava brineta, dok je glumica Ana Gruica u teškoj konkurenciji osvojila lentu prve pratilje Miss Hrvatske 2000.- pobjednica je tada bila Andreja Ćupor, a druga pratilja prelijepa Tihana Zrnić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renata Lovrincevic Buljan (@fitnesslife_by_renata_) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Gruica Uglešić (@anagruica) on

1999. je na izboru za Miss Universe Dalmacije pobijedila Marijana Kužina. Šibenska ljepotica, prema mnogima jedna od najljepših naših misica svih vremena, i danas izgleda sjajno, a još se uvijek bavi ljepotom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marijana Kuzina Makeup (@marijana_kuzina_makeup) on

Ono što pak mnogi ne znaju je da je u jeku popularnosti ovih izbora, 2002., svoju sreću okušala i Fani Horvat, danas Fani Kerum. Supruga bivšeg gradonačelnika Željka Keruma je u međuvremenu postala majka dvaju sinčića i jedne djevojčice, a i danas održava manekensku liniju.

Tko će ove godine 'oteti' lentu Splićanki? Sutra je natjecanje za Miss Hrvatske, ovo su prelijepe kandidatkinje; Dalmatinka već važi za favoritkinju, koju biste vi izabrali?

Naslovnica Showbizz