Mozaik Showbizz

Cijena zabave

'A ki će to platit'?': ukupna cijena organizacije koncerta Rite Ore premašuje suludu cifru, delegacija stiže sa svih strana svijeta, a organizator nam otkriva hoće li 'Peka' biti puna

Cijena zabave

Za samo četiri dana zadarski će SC Višnjik ugostiti jednu od najpoznatijih svjetskih pop pjevačica – Ritu Oru. Atraktivna 28-godišnja Britanka kosovskih korijena pjevat će tako u petak pred Zadranima i njihovim gostima u sklopu svoje turneje povodom promocije albuma Phoenix. Ora je, uz najveće svjetske metropole poput Londona, Pariza, Milana i druge, gdje je redom punila dvorane, uvrstila i Zadar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RITA ORA (@ritaora) on

No, hoće li popularna "Peka" biti dupkom puna, upitali smo direktora SC Višnjika, Denisa Karlovića.

- Najskuplje karte, one za Fan pit i VIP, kojih je bilo 1400, odmah su se prodale. Za tribine vam ne mogu reći točnu informaciju, nemam je trenutno – odgovorio nam je direktor Karlović. Ipak, kako neslužbeno saznajemo, od početka srpnja do sada prodano je preko tri tisuće karata, što je tek nešto više od trećine kapaciteta dvorane koja može primiti oko osam tisuća posjetitelja. Po riječima Denisa Karlovića u četvrtak popodne cijela će pozornica biti postavljena i čekat će Ritinu delegaciju koja dolazi sa svih strana svijeta.

- Sve velike stvari smo odradili točno kako smo planirali. Sada je ostalo riješiti pokoje detalje koji pak nisu zanemarivi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RITA ORA (@ritaora) on

Poput specijalnih efekata i posebnih instrumenata koji dolaze iz Slovenije. Moj tim i ja potrudili smo se koliko smo mogli, no vjerujem da ćemo sve odraditi na razini od koje se nas očekuje – priznao je Karlović te dodao kako prema posljednjim informacija Rita dolazi ujutro, na sam dan koncerta, jedan dio njene ekipe dočekat će je tu jer dolazi u četvrtak iz Rusije, dok drugi dio dolazi u petak u 14 sati.

- Rita će odraditi koncert i ostati spavati u Zadru. U subotu ujutro ide dalje, vjerojatno se vraća u London gdje će se pripremiti za berlinski koncert koji je na rasporedu 7. rujna – zaključio je Karlović.

Rekli bi boduli: A ki će to platit'?

Čim se u gradu saznala informacija o dolasku popularne pjevačice Rite Ore, svi su se pitali – a koja je cijena te zabave?

Prema riječima organizatora koncerta, Turističke zajednice grada Zadra, za samostalni nastup u Zadru od svega sat vremena dobit će 200 tisuća eura. No, Grad na to mora platiti oko 30 posto poreza, odnosno oko 60 tisuća eura.

No, ni to nije sve. Rita ne traži samo 200 tisuća eura uoči nastupa, nego i podmirenje troškova prijevoza, osiguranja i smještaja za sebe i svoje najbliže suradnike u iznosu većem od 30 tisuća eura.

Ispada tako da bi samo dolazak i nastup poznate britanske pjevačice mogao koštati oko 300 tisuća eura, bez troškova organizacije, gledališta, razglasa, osiguranja, Vip lože i drugih pratećih sadržaja jedne takve velike manifestacije.

Ukupna cijena organizacije koncerta tako bi mogla prijeći i 400 tisuća eura (tri milijuna kuna), s kojima se dosad kalkuliralo. Živi bili pa vidjeli.

 

Naslovnica Showbizz