Mozaik Showbizz

VRUĆA TEMA

'Je** ga, nismo svi Thompson!': nakon što je Mrvoša šokirao ugovor za koncert u Splitu, Gibonnijeva menadžerica baca novo svjetlo na slučaj

VRUĆA TEMA

Ivan Mrvoš, mladi solinski poduzetnik i osnivač Includea, proizvođača pametnih klupa, kojega je Forbes uvrstio na listu 30 "genijalaca mlađih od 30 godina" u kategoriji Manufacturing & Industry za 2019. godinu u Europi, reagirao je na Facebooku s komentarom ugovora kojeg Grad Split, kao organizator Thompsonovog koncerta na splitskoj rivi, sklopio s tvrtkom High Level.

Ivan Mrvoš o Thompsonovom koncertu na Rivi: Ne shvaćam kako je Grad uopće mogao potpisati tako nešto

"Iskreno, ne zanima me ni Thompson, ni njegova glazba, ali sam odlučio pogledati ugovor, jer znam kako bi inače trebali izgledati normalni ugovori između bilo koje JLS i privatne tvrtke. Ovo nije takav ugovor. Ovo je, u najmanju ruku, komedija od ugovora" - napisao je Mrvoš, koji je apostrofirao, među ostalim, i ove stavke.

"Krenimo s člankom 4. koji kaže da će Grad Split platiti 500 tisuća kuna HL-u ukoliko ne osigura uvjete iz članka 3., što bi bilo sasvim legitimno, da su uvjeti iz članka 3. normalni i mjerljivi - što definitivno nisu.

Tako se Grad Split obavezao da će oni snositi troškove organizacije i promocije koncerta (dakle dodatni troškovi).

Zatim su se obvezali da će obavještavati HL o napretku PR i marketing kampanje - LOL. Baš me zanima kako je to izgledalo. Zatim da će platiti ZAMP (svakom normalnom je jasno koliko glupo zvuči rečenica da plaćaš koncert glazbenika 500 tisuća kn, ali onda tog istog glazbenika još plaćaš kroz ZAMP).

Zatim članak 8. kaže da će Grad Split organizirati koncert profesionalno i primjereno izvođaču koji nastupa. HAHAHA. Valjda bi bilo normalno da HL osigura da izvođač koji nastupa bude profesionalan i primjeren stoljeću u kojemu živimo i lokaciji na kojoj nastupa, te da ne izvikuje zabranjene pozdrave, a ako iste izvikuje da za to Grad ima pravo tražiti naknadu kao štetu za svoj ugled (ako Split uopće više ima ugleda)." - naveo je, među ostalim, Mrvoš, koji je vrlo detaljno, na primjeru poslovanja svoje tvrtke, analizirao svaku stavku ugovora.

Tim povodom novinari Jutarnjeg kontaktirali su poznatu estradnu menadžericu Lidiju Samardžiju, koja u svom portfelju ima Gibonnija, Urbana i grupu The Frajle, daim prokomentira ugovor koji problematizira Mrvoš.

- To je sasvim uobičajeno, organizator uvijek snosi sve troškove, bilo da se radi o ZAMP-u, marketingu ili nekoj od želja izvođača kao što je priključak određene jačine - uzvratila je Samardžija.

- Kada ja kao menadžer organiziram Gibonnijev koncert, onda su na meni ti troškovi. Ako je, pak, organizor neki grad, to je na njima - dodala je menadžerica koja, osim Gibonnija, u svom “portfelju” ima i Urbana te grupu Frajle.

Budući da je organizator u slučaju Thompsonova koncerta bio Grad Split, na Gradu uistinu i jest bilo platiti sve stavke ugovora u kojem, tvrdi Samardžija, nema ničeg spornog.

- Tonska proba mora se obavezno održati barem četiri sata prije koncerta, ne samo zbog izvođača i kvalitete zvuka, već i zbog sigurnosti svih prisutnih. Kod stranih izvođača one se odrađuju i dan ranije - kazala je u razgovoru za Jutarnji Samardžija, te dodala i da je otkazivanje u slučaju nenajavljenih loših vremenskih prilika također potrebno zbog sigurnosti posjetitelja, budući da se koncert održava na otvorenom, a unaprijed nisu osigurani uvjeti za takve prilike.

 

Naslovnica Showbizz