Mozaik Showbizz

Uloga života

'Zao je, lud i ciničan - takvog ga i donosim na scenu': Jacquesa Houdeka u ovom izdanju još niste vidjeli, iznenadio je i neke dugogodišnje kolege

Uloga života

Unatoč tome što priprema Splićanina Roka Blaževića za svibanjski nastup na Euroviziji, Jacques Houdek pronašao je vremena i da se prvi put okuša u kazališnoj ulozi. Ove subote u zagrebačkom kazalištu Komedija na rasporedu je premijera hvaljene predstave Jesus Christ Superstar, a pjevaču je pripala uloga kralja Heroda.

- Naišao sam slučajno na jedan moj članak iz 2006. godine gdje sam izjavio da mi je životna želja igrati Heroda i evo, drago mi je da sam dobio priliku da taj san pretvorim u stvarnost. Iako je pop glazba moja najveća strast, moram priznati da je ovo zaista jedno posebno iskustvo.

Lik je jako kompleksan i interesantan. Zao je, lud i ciničan, a s druge strane smiješan, strahovito narcisoidan te ustvari nesiguran. Herod je u mojoj interpretaciji lud i takvog ga donosim na scenu, a najveća su mi nagrada reakcije kolega iz kazališta koji su tu već stvarno veterani. Lijepo su me primili i dali su mi ogromnu podršku, a ja sam se trudio maksimalno upijati i učiti od njih sve tajne i glumačke vještine kako bih Heroda što bolje prenio i glumački, kazao je Jacques koji u predstavi ima manju ulogu, ali dovoljno veliku da iz sve snage otpjeva pjesmu koja će publiku ostaviti bez daha.

U ovoj rock operi koja priča priču o posljednjim satima Isusovog života još se pojavljuju Renata Sabljak, Vanda Winter, Đani Stipaničev, Ervin Baučić, Dražen Čuček i mnogi drugi.

Naslovnica Showbizz