Mozaik Showbizz

LADNA BEVANDA

'Imala je dlakave pazuhe, tih se godina nije depiliralo...': Mile Kekin otkrio Splićanima zbog koje se pjevačice počeo baviti glazbom

LADNA BEVANDA

U tematskom bloku krštenom imenom "Ladna bevanda", na sinoćnjoj, prvoj večeri Pričigina, Mile Kekin je Splićanima otkrio svoje potpuno neočekivane glazbene uzore, zbog kojih je u tinejdžerskoj dobi shvatio da želi biti glazbenik.

Kad bi se takvo pitanje eventualno ponudilo na nekom kvizu, zacijelo bi svi "stisli botun" da su u pitanju "Ramonesi", "Clash" ili "Sex Pistolsi"; Kekin je, međutim, priznao da ga je u njegovim glazbeno formativnim godinama očarala njemačka pjevačica - Nena!

"Nena je bila odlična glazbenica, imala je ona dlakava pazuha..." - prisjetio se Mile jedne od ikona prve polovice sjajnih 80-ih, te otkrio kako je, baš kao i brojni tinejdžeri na ovim prostorima, kupovao brojeve časopisa "Brava" da bi mogao sastaviti njezin plakat u prirodnoj veličini.


Mile Kekin je, međutim, za razliku od većine nas koji smo "Bravo" samo listali, mirisali i zadivljeno gledali slike svojih idola, kultni njemački magazin i čitao, budući je tada u Njemačkoj i živio.

Kao dijete gastarbajtera, kako je ispričao Splićanima, naslušao se cijelog mladog života onih priča kako će im svima biti lijepo "jednom kad se vrate u Jugoslaviju".

"Nisu se nikad vratili" - otkrio je proslavljeni glazbenik, pripovijedajući pritom priču o "kući bez krova", koju je opjevao na svom samostalnom albumu u istoimenoj pjesmi, dakle svojoj kući u zagrebačkim Gajnicama, u kojoj su, zahvaljujući činjenici da je kao momak živio sam, svi članovi "Hladnog piva" i on sam doživjeli sva svoja prva ljubavna i seksualna iskustva, a i bend se polako uobličavao u ono što je kasnije postao.


“Ova kuća nema krova da u nju stane više snova..." - zapjevao je tako Kekin s gitarom i splitskoj publici u Domu mladih, dok će ipak nešto širem auditoriju svirati već u ovu subotu u klubu "Quasimodo".

'Nesreća nikad ne dolazi sama...': u Splitu započeo dugoočekivani 'Pričigin', publika guštala u pričama Mile Kekina, Nore Verde, Staše Aras...

Koliko su ga obilježile gastarbajterske godine života Kekin je "ispovijedio" i u pjesmi koju je, potpuno neplanski, podijelio sa Splićanima, gdje je za kraj otpjevao:

"Imam točno 15 i vrelo je ljeto, stojim na suncu i zalijevam beton, stari mi rek’o da svježi beton na suncu puca, ma nema on pojma koliko meni za beton puca,

Imam točno 15, ona duplo više, kad prođe tako fino zamiriše, prekoputa je njena kuća, opet se sunča, izgledam joj maloljetno, ona ne zna da sam tvrd ko beton..."

Evo kako je to izgledalo:

 

Naslovnica Showbizz