Mozaik Showbizz

koja severina?

Kraljica Jelena, vladarica (YouTubea u) Hrvata

koja severina?
Adele je porazila Psyja - njezin videospot za singl "Hello" oborio je sve rekorde 'natukavši' za samo 88 dana preko milijardu pregleda na YouTube-u za što je dosadašnjem rekorderu, južnokorejskom reperu i njegovu hitu "Gangnam Style" trebalo 160 dana. Britanska pop diva sa svojim je "Hello" singlom milijardu klikova pobrala u do sada najkraćem roku, no Psy se i dalje nalazi na You Tube tronu s videobrojem postavljenim u srpnju 2012. godine - njegov "Gangnam Style" još uvijek je apsolutni rekorder s ukupno 2,5 milijarde pregleda.

Kako je višestruka dobitnica Grammyja s novim albumom "25", objavljenim koncem 2015. nakon četverogodišnje diskografske stanke, ubacila u petu brzinu, a tijekom ove i sljedeće godine trenutno ima zakazanih 105 koncerata širom svijeta (za ulaznicama vlada prava jagma), nesumnjivo će rapidnom brzinom rasti i broj njezinih klikova na YouTube-u. Album "25" potukao je i sve rekorde u brzini prodaje u Velikoj Britaniji i SAD-u, te postao najprodavaniji album u 2015-oj, iako se u prodaji pojavio tek u studenome.

Samo u prvih tjedan dana tri milijuna kopija završilo je u rukama kupaca što se nije dogodilo posljednjih 15 godina (zadnji takav uspjeh imala je grupa NSYNC), a "Hello" je već suvereno vladao vrhovima stotina glazbenih ljestvica širom svijeta. Adele se već sada s pravom može pohvaliti titulom carice YouTube-a...

Neumoljivi YouTube-ov brojač odavno je postao respektabilno mjesto na kojemu se mjeri popularnost, pa se tako brojem klikova odmjerava odnos snaga kako inozemnih tako i domaćih glazbenih zvijezde. Dok se Adele, Psy i ostatak YouTub-ove ekipe iz "Billion Views Cluba" (članovi su oni čija videa prelaze milijardu pregleda) mjerkaju na globalnoj razini, ovdašnji izvođači isto rade u tzv. regiji, a popularnost se važe u milijunima pregleda.

Hrvati su prošle godine na YouTube-u radije slušali i gledali domaće nego strano. S naglaskom na gledali. Vladarica YouTube-a u Hrvata 2015. bila je Jelena Rozga s pjesmom "Kraljica" i evidentiranih gotovo desetak milijuna klikova...

VIŠE DOZNAJTE U TISKANOM IZDANJU SLOBODNE DALMACIJE OD SUBOTE

MIRELA GORETA

Naslovnica Showbizz
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last