Mozaik Gastro

Obrok za svaki dan

Uz ovu malu varijaciju omiljeni kolač ostaje ukusan, a postaje triput zdraviji: sastojke možete umiješati za čas, i to u jednoj jedinoj zdjeli, mora samo uru odstajati u hladnjaku...

Obrok za svaki dan

Kolač od pira s jabukama izgledom podsjeća na pitu od jabuka je je priprema slična, osim što je kombinacija s pirom zdravija verzija od tijesta s običnim brašnom.

Sastojci:

150 g pirovog brašna

100 g višenamjenskog brašna

750 g jabuka

120 g maslaca

prstohvat soli

1/2 praška za pecivo

1 jaje

3 žlice mlijeka

80 g smeđeg šećera

sok pola limuna

1/2 žličice cimeta

1 vrećica pudinga od vanilije

40 g krokanta od badema

šaka grožđica - po želji

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kezia and the Neusch Family (@thewholefooddiary) on

Priprema:

U posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte omekšali maslac, jaje i mlijeko. Umiješajte sve sastojke u glatko tijesto i stavite u hladnjak na pola sata.

Jabuke operite, ogulite i narežite na male kockice. Dodajte im limunov sok, cimet, šećer, puding od vanilije i dobro izmiješajte.
(Ako dodajte grožđice prethodno ih operite, osušite, odstranite peteljke i uvaljajte u brašno.)

Polovicu tijesta rasporedite na podmazan okrugli lim za pečenje i dodajte nadjev od jabuka. Drugu polovicu tijesta razvaljajte u okrugli oblik i nježno ga položite na jabuke. Skinite višak tijesta s ruba, pa tijesto premažite istučenim žumanjkom i pospite krokantom od badema. Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva i pecite 30-35 minuta.

Pospite šećerom i pričekajte barem jedan dan prije posluživanja.

Naslovnica Gastro