Mozaik Gastro

Vrhunski ručak

Mislite da je manistra nezdrava? Napravite ovu i najedite se bez grižnje savjesti: uz malo pancete i feta sira u njoj će guštati cijela obitelj, a trebat će vam svega desetak minuta

Vrhunski ručak

Tjestenina je namirnica koje se mnogi klone, dok na njoke niti ne pomišljaju. Tijesto je, naime, za veliku većinu onih koji paze na liniju, zadnje na popisu dozvoljenih, budući da je općeopoznato kako su upravo ugljikohidrati u velikoj količini glavni krivci za "debljanje".

Bijelo brašno vam ne pada na pamet? Zamijenite ga nekim od alternativnih, mljevenim zobenim pahuljicama, slanutkom ili nekim trećim. U receptu koji vam predlažemo prolazi svako, a uz to je dovoljno lagan i hranjiv da ga nazovemo "ljetnim".

Za ove "zdrave rezance" bit će vam potrebno, dakle, brašno po želji, malo kuhanoga špinata, jaje i svega desetak minuta. U zdjeli možete izmiješati sastojke koje ćete kasnije skuhati u vreloj vodi, a potom dodati "zvijezde recepta" - pancetu i feta sir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Patrick kocht (@patrick.kocht) on

Sastojci:

- 150 grama brašna po želji 

- malo soli

- 350 grama skuhanog špinata

- 80 grama jogurta ili kremastijeg posnog sira

- 2 jaja

Dodaci: 

- malo maslaca

- panceta

- mladi luk

- feta sir

- sol, papar

Priprema:

U jednoj zdjeli izmiješajte sastojke potrebne kako bi umijesili rezance. Potom gustu smjesu stavite u vrećicu za zamrzavanje kojoj ćete otkinuti rub i istiskivati smjesu u kipuću vodu. Rezance pravite po želji, mogu biti kraći ili fuži, dugi svega par centimetara.

Jednom kad isplivaju na površinu, a za to će im trebati oko 3 minute, izvadite ih sa strane i pripremite dodatke. Na malo maslaca popržite pancetu i luk, a feta sir dodajte na samome kraju. Uživajte!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meal Prep Chef (@meal.prep.chef) on

Naslovnica Gastro