Mozaik Društvena mreža

prekrasna i s 50

Bila je jedna od najslavnijih žena na svijetu, danas radi ono o čemu nije mogla niti sanjati: pogledajte kako izgleda ljepotica koja je blistala u eri 'pravih supermodela'

prekrasna i s 50

'Nisam mogla ni zamisliti da ću se ovim baviti s 50 godina. Vremena su se promijenila. Danas žene žele vidjeti druge žene svih godina', rekla je prije dvije godine nakon poziranja za časopis Vouge Tatjana Patitz, manekenka i glumica proslavljena još krajem osamdesetih u eri 'prvih pravih' supermodela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Virginie Baudelaire (@virginiebaudelaire) on

Tatjana se ubraja među 'veliku petorku', koju još čine i Cindy Crawford, Naomi Campbell, Cristy Turlington i Linda Evangelista, a nakon što se Tatjana povukla iz svijeta mode, mjesto joj je zauzela sunarodnjakinja Claudia Schiffer, a na scenu je stupila i Kate Moss, uvodeći u modu 'heroin chic' koji je otvorio vrata svijeta mode sasvim drugačijem tipu djevojaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by living in the 90s ❤ (@90smodeling) on


Tatjana se, podsjetimo, proslavila u reklam i za Levi's, u zvjezdanu orbitu lansirala ju je naslovnica Vougea, nosila je revije i snimala reklame za najpoznatija imena u svijetu mode, a a scene povukla početkom devedesetih, malo nakon što je s ostatkom 'petorke' sudjelovala u kultnom spotu za pjesmu Freedom Georgea Michaela.

Odlučila se više posvetiti glumi i ekološkom aktivizmu, pa danas sa 14-godišnjim sinom Jonahom živi na farmi u Kaliforniji, okružena životinjama i ekološki uzgojenim povrćem.

Međutim, kako godine prolaze, Tatjanu sve češće viđamo, a o tome svjedoči i njen Instagram profil. Fotografija stara samo tri dana već je dobila nevjerojatan broj reakcija, možda i zbog toga što je na njoj pokazala smisao za humor, no slično je i s ostalima koje Tatjana redovito objavljuje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tatjana Patitz (@tatjanapatitz) on

Proslavila se jer je mogla sjajno izgledati 'pod svakim svjetlom', a sudeći po viđenom, to se nije promijenilo. U nedavnom razgovoru s novinarima Tatjana je priznala da se osjeća bolje no ikad, a da u tome veliku ulogu imaju njeni najdraži - sin, bliski prijatelji i konji, koje obožava od djetinjstva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tatjana Patitz (@tatjanapatitz) on

- Moj sin je izvor moje sreće. Moji prijatelji, konji i priroda daju mi osjećaj stabilnosti. Moje zadovoljstvo proistječe iz osjećaja povezanosti s prirodom i svima koje volim - rekla je Tatjana.

Naslovnica Društvena mreža