More Vijesti

Roniti se mora

Pripremite se za ljeto: pogledajte sjajne fotografije podmorja iz svih krajeva svijeta, ni jadranskog ne nedostaje...

Roniti se mora

Okončan je peti Underwater Photo Marathon, online međunarodni natječaj podvodne fotografije ronilačkog kluba "Roniti se mora" iz Zagreba, koji se ove godine odvijao od 15. siječnja do 1. ožujka uz sudjelovanje 343 natjecatelja iz čak 37 zemalja, još jednom okupivši zaljubljenike u podmorje i podvodnu fotografiju iz svih krajeva svijeta.

Natjecanje se odvijalo u šest kategorija: fotografija ambijenta sa ili bez modela; fotografija morskih i slatkovodnih puževa golaća; fotografija ribe; hladne i slatke vode te izvori; fashion fotografija ili kreativna fotografija; portfolio - najbolja ronilačka destinacija.

Kao i uvijek do sada, osim natjecatelja iz Hrvatske, najveći broj pristiglih fotografija došao je iz Italije. Šesteročlani međunarodni žiri u sastavu Wolfgang Poelzer (Austrija), Viktor Ljaguškin (Rusija), Predrag Vučković (Srbija), Ronny Renkgung (Indonezija), Goran Butajla (Hrvatska) i Damir Zurub (direktor UWPM-a, Hrvatska), ocjenjivao je fotografije gotovo pet dana, te je napravljen poredak deset najboljih natjecatelja za svaku pojedinu kategoriju.

Pristiglo je jako puno visoko kvalitetnih fotografija, što se prije svega odnosi na creativity/fashion kategoriju i kategoriju riba. 

Naslovnica Vijesti

VIŠE IZ RUBRIKE