More Fotogalerija

Zaronili smo ispred korčulanske Lumbarde

Jastozi kao modeli

Zaronili smo ispred korčulanske Lumbarde

Na nekih dvadesetak metara od svjetionika na rtu Ražnjić nedaleko od Lumbarde na otoku Korčuli, put istoka, krije se jedan brak koji je omiljeno odredište ronilaca. I onih neiskusnih i onih iskusnih jer sam brak nudi dubine i za početnike i one meštre od „morske metraže“.
Zid na samom vrhu ima dubinu od 13 metara te se spušta do 32 metra. Ta  litica nije zaštićena, no unatoč tome što je svima dostupna za zaron, još uvijek ima bogatu ponudu i flore i faune.  Pravo je to umjetničko djelo prirode, pa se u procijepima zida kriju i jastozi koji pozirati vole, kao i znatiželjne hobotnice, te kažu mnogi tupave murine, i drugi stanovnici podmorja.
Ima tu i grmova gorgonije koji pažnju plijene svojom ljubičastom bojom, kao i drugih morskih biljaka koji ljepotom i raznovrsnošću – oduzimaju dah.
Jedino ako se odlučite na ovaj zaron, upozorenje – uz veliki oprez idite na zaron jer je morski promet, onaj na površini, i te kako aktivan,  pa treba paziti pri izranjanju jer ni signalne plutače – ronilac u moru – često ne uvjetuju smanjenje gasa na plovilima...    

Naslovnica Fotogalerija