Kultura Kultura

nitko neće u mornare, ali mnogi hoće u ravnatelje

Za četiri ravnatelja i upravitelja tehnike u HNK Split prijavilo se čak 17 kandidata. 'Bijeli dim' najranije u četvrtak

nitko neće u mornare, ali mnogi hoće u ravnatelje

U ponedjeljak i utorak kandidati će dolaziti na razgovor, a rezultati će biti poznati najranije u četvrtak 19. rujna

Čak sedamnaest prijava stiglo je u HNK Split koji je oglasio natječaj za pet radnih mjesta: teatar traži ravnatelja opere, ravnatelja drame, ravnatelja baleta, upravitelja tehnike i poslovnog ravnatelja.

Intendant Srećko Šestan odlučio je ovim putem birati svoje najbliže suradnike, pa je natječaj raspisan odmah nakon završetka Splitskog ljeta.

Premda su se mogla čuti mišljenja i kalkulacije da je izbor već ranije napravljen - o čemu smo pisali i na našim stranicama - intendant veli da ništa još nije odlučeno, a odlučit će nakon razgovora s kandidatima.

Budući da ih ima mnogo, podijeljeni su u dvije grupe i poslani su im pozivi da dođu na razgovor u kazalište ovoga ponedjeljka, odnosno utorka.

O imenima Srećko Šestan ne želi govoriti - štoviše, kaže da ga zakon u tome sprječava. Ali, dodaje, veoma je zadovoljan ovako velikim odazivom, što potvrđuje da je učinio dobar potez, raspisavši natječaj.

Među onima koji ne budu izabrani sigurno će biti osoba koje će imati interesantne ideje i moguće je da se već na samom razgovoru udare temelji nekoj budućoj suradnji, drži on.

Međutim, neslužbeno doznajemo da je za mjesto ravnatelja drame stigla samo jedna prijava, a glumica i redateljica Jelena Bosančić potvrdila nam je da se javila. Za mjesto ravnatelja baleta ima više interesa, a još više za ravnatelja opere.

Nakon razgovora s kandidatima 16. i 17. rujna Šestan će donijeti odluku koju će priopćiti Kazališnom vijeću. Vijeće se sastaje 19. rujna i tek nakon njihove potvrde novi će ravnatelji to i službeno postati.

PRETPLATA
Zadnji put program u rujnu

Što se pak nadolazeće sezone tiče, Šestan je prilikom stupanja na mjesto intendanta najavio da će naslovi i termini ubuduće biti poznati mnogo ranije nego što je do sada bilo uobičajeno. Ipak, ove godine još će se držati stare prakse.

- Obično se sezona najavljivala početkom listopada. Ove godine bit će to nešto ranije, mislim da ćemo zadnjih dana ovoga mjeseca, kada budemo imali i ravnatelje, objaviti program i početi s upisom pretplata, najavio je Šestan. Iduće godine program će se znati već u svibnju.

Naslovnica Kultura