Kultura Kultura

Prvi hrvatski paparazzo

Izložba Jadrana Lazića u Splitu: pogledajte ekskluzivne fotografije Davida Bowieja, ali i Johnnyja Deppa, Paula Newmana, Mille Jovovich, Elizabeth Taylor, Juliette Binoche...

Prvi hrvatski paparazzo

Izložba splitskog fotografa Jadrana Lazića, koji je svjetsku slavu stekao snimajući najpoznatije svjetske zvijezde društvenog, kulturnog, filmskog, glazbenog i političkog života, otvara se u galeriji splitskog Fotokluba u nedjelju 14. srpnja u 20 sati.

Pod nazivom ''Jadran Lazić: Split – Paris – Los Angeles'' izložba donosi splitskoj publici presjek zavidnog fotografskog opusa u kojem su mjesto pronašla najpoznatija domaća i hollywoodska imena posljednjih desetljeća: od Orsona Wellsa, Johnnyja Deppa, Paula Newmana, do Mille Jovovich, Elizabeth Taylor i Juliette Binoche.

Izložba donosi i ekskluzivne fotografije Davida Bowieja, koje su nakon nekoliko desetljeća prvi put javnosti predstavljeni na dobrotvornoj izložbi u Los Angelesu.

Prvi hrvatski paparazzo

Jadran Lazić, prvi hrvatski paparazzo, karijeru je započeo kao dječak, fotografirajući turiste s magarčićem, a u dugoj karijeri radio je kao fotograf za brojne novinske agencije i najuglednije medijske kuće Europe i SAD-a.

Na izložbi u rodnom Splitu, publika će osim serije fotografija Davida Bowieja moći pogledati i neke od najpoznatijih Lazićevih portreta hollywoodskih zvijezda.

- Fotografirajući, Lazić osim ekskluziviteta lica s hollywoodskog Olimpa svjedoči vizualnom senzibilitetu vremena.

Kakav je taj senzibilitet i robujemo li zaista mitologizaciji svakodnevice po uzoru na naše vlastite hollywoodske uzore ili tzv. influencere, pitanja su na koja odgovor trebamo potražiti na drugom mjestu.

Istina je da Lazićeve fotografije istovremeno estetiziraju, i u procesu estetizacije demistificiraju iluziju hollywoodskog sjaja i blještavila - stoji u katalogu izložbe otvorene do 4. kolovoza.

Naslovnica Kultura