Dalmacija Zadar

ajme da se bacit...

'Ovo je fenomenalno!': Instagram 'poludio' zbog dojmljive dalmatinske plaže, tirkizno more i neobičan prirodni fenomen u skrovitoj uvali sve su fascinirali

ajme da se bacit...

Pod fotografijom objavljenom prije niti tri sata na instagram profilu croatiafulloflife nižu se oduševljeni komentari. Na slici je slikovita uvala Brbišćica (ili Brbinjšćica) na vanjskoj strani Dugog otoka prema otvorenom moru, paralelno s mjestom Brbinj, u kojoj se nalazi omiljena skrovita plaža.

Ono što posebno fascinira je prirodni 'bazen' tik uz more, ali i kombinacija tirkiznog mora i blještavo bijelog kamena uistinu je dojmljiva.


'Ovo je fenomenalno, kupala sam se tamo prošle godine', napisala je jedna oduševljena posjetiteljica, dok drugi priznaju da ne mogu vjerovati da ovakvo što postoji.

'Bazen' s fotografije zapravo je udubina koja je nastala prirodnim putem, trošenjem vapnenca, a takvih je fenomena puna obala u blizini Brbinjšćica. Ovaj nosi naziv 'Zmajevo oko' i mora se priznati da izgleda nevjerojatno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PupaBrbinj (@pupabrbinj) on

 

Uvala se, inače, smatra najsigurnijom uvalom otoka prema otvorenom moru, jer je okružena stijenama, a ujedno nosi naziv 'dugootočki Jurski park', jer je bogata sedimentnim stijenama koje, u svojim slojevima, skrivaju mnoge okamine prethistorijskih biljaka i životinja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zadar Region Tourist Board (@zadar_region) on

Jeste li i sami posjetitli ovu prekrasnu lokaciju? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by toni_opacic (@toni_opacic) on

Naslovnica Zadar