Dalmacija Split

OVO JE KATASTROFA

Vandali zapalili i uništili novo dječje igralište u Žrnovnici koje je koštalo 600.000 kuna, pogledajte na što sad sliči: još je i gore na sportskom centru Kamen-Šine

OVO JE KATASTROFA

Sjećate li se božićnog poklona za djecu Žrnovnice, novog dječjeg igrališta vrijednog 600 tisuća kuna? Prije točno 20 dana je završeno i predano djeci za igru i druženje na otvorenom.

I manje od 20 dana trebalo je da se sprave za igru i antistres podloga oštete silom i pirotehničkim sredstvima - glasi apel koji je poslala Gradska uprava, kao reakciju na vandalizam pojedinih sugrađana koji su svoje frustracije odlučili iskaliti na spravama za dječju igru!?

Nažalost, na sportskom centru Kamen-Šine još ružniji prizori. Zapaljeni dijelovi umjetne trave na cageball terenu, zapaljene i pokidane mreže, oštećena oprema i razbijene klupe, pobacane stijene i daske po igralištu, paljenje vatre…
Sličnih prizora ima i po ostalim dijelovima grada.

Apeliramo i na djecu i na njihove roditelje, čuvajmo našu imovinu! Dječja igrališta i sportski centri po gradskim kvartovima namijenjena su za igru i druženje, zajedničko su vlasništvo svih građana, NE palimo, NE razbijajmo i NE uništavajmo ih! - pozvali su sugrađane iz Banovine.

Naslovnica Split