Dalmacija Split

The race for the cure

Nevjerojatna energija na Rivi, sve je ujedinila ista emocija, a posebno je dirljivo bilo na samom kraju utrke uz zvuke Oliverove pjesme: 'Čovik plače od sriće kad ovo vidi...'

 The race for the cure

12.15 - Puštanjem ružičastih balona u zrak uz pjesmu "Vjeruj u ljubav", oboljele žene i sve one koje su zloćudnu bolest preboljele  pozdravile su sudionike utrke. Baloni su pušteni i za Olivera te su ga pjesmom, kako je i red, pozdravili sudionici utrke.11.45 - Žene koje se i same bore s rakom dojke ili su već dobile tu bitku na kraju su se popele na pozornicu postavljenu na Rivi i zaplesale.11.34 -Trkači i šetači prolaze cilj, a energija među sudionicima trke i promatračima dosegla je vrhunac. Nažalost, teško se mogu prenijeti zagrljaji, poljupci, podrška koju sudionici pružaju jedni drugima te pozitivna energija koja je zavladala na sunčanoj Rivi. Brojni se prisjećaju svojih bližnjih koji su izgubili bitku, a oni koji se trenutačno bore protiv zloćudne bolesti danas su joj se "nasmijali u lice".
snimila: Gabrijela Radanović

11.22 - Čovik plače od sriće kad sve ovo vidi pogotovo jer to i sama trenutno prolazim. Dijagnosticiran mi je rak dojke, jetre i metastaze na mozgu - kazala je Gordana Bratim, 44-godišnja Splićanka koja je danas na Rivi s rozom maramom, majicom i širokim osmijehom na licu.

snimila: Gabrijela Radanović

11.17 - Uskoro se na cilju očekuju prvi trkači.

snimila: Gabrijela Radanović

11.10 -  Ukupno 5000 trkača i šetača koji su se odazvali prvoj  svjetskoj humanitarnoj utrci još uvijek prolaze start i kreću na pet kilometara dugu trku te dva kilometra dugu šetnju.

Prijavljeni timovi nosili su i transparente u znak podrške oboljelima, ali i kao memento za one koji više nisu s nama. Cijeli događaj u nedjelju  na Rivi "začinila“ je i  himna trke "I run for life" koju izvodi Melissa Etheridge. Dirljive su riječi pjesme u kojoj se uz  ljubav spominje i moć nade i volje, jer veli Mellisa, kada nam ožiljak obilježi tijelo nitko ne može uništiti snagu naše duše. Upravo tako Split i njegovi građani trče i šetataju za hrabre žene koje su se na Rivi okupile u ružičastim majicama.

snimila: Gabrijela Radanović

10.40- Nevjerojatna energija preplavila je splitsku Rivu pred početak prve utrke The race for the cure koja počinje u 11 sati, a trči se već 36 godina u cijelome svijetu. Danas se Split pridružio 140 gradova svijeta.

U Županijsku ligu protiv raka prostiglo više od 2500 prijava,  timova, obitelji, pojedinaca, tvrtki i institucija, a pred start može se reći da je prodano preko 3000 majica.

snimila: Gabrijela Radanović

Splitskoj trci, koja se umrežila u najmnogoljudniji svjetski događaj za oboljele od raka dojke pridružit će se mnogi gradovi prijatelji trke iz Zagreba, Siska, Dubrovnika, Varaždina, Čakovca,  Osijeka, Solina, Makarske, Kaštela, Omiša...

Naslovnica Split