Dalmacija Split

NEMA VIŠE DŽABE

Ovo vam se neće svidjeti: 'Split parking' uvodi naplatu na još tri lokacije u širem centru grada. Evo gdje ćete morati pripremiti pet kuna za sat parkiranja

NEMA VIŠE DŽABE

Ulično parkiralište u Omiškoj ulici pokraj Osnovne škole "Lučac" od jučer je privremeno zatvoreno za sve korisnike zbog preuređenja.

- Građevinski radovi izvode se kako bi se poboljšala kvaliteta usluge građanima na tom parkiralištu, a kraj preuređenja, ako ne bude vremenskih nepogoda, očekuje se do idućeg petka, 4. listopada - kazali su iz "Split parkinga".

Marko Bartulić, direktor te gradske tvrtke, za naš list kazao je inicijativa za uređenje te zone za smještaj vozila pokrenuta od strane čelništva obližnje osmoljetke radi sigurnosti djece koji pohađaju tu obrazovnu ustanovu, a građanima će se za korištenje te površine uskoro naplaćivati pet kuna po satu.

Apeli iz škole bili su opravdani, jer je na uskom i donedavno besplatnom parkirališnom prostoru često vladao prometni kaos koji je prijetio djeci i mladima.

Novina je da će se uskoro urediti i, po istoj cijeni kao i na Lučcu, naplaćivati smještaj vozila na velikim parkiralištima sa sjeverne strane Sustipana i na Zvončacu, što bi se moglo očekivati već za 15-ak dana.

Iako su dvije spomenute zone do sada bile dupkom pune vozila, posebice tijekom radnog vremena zaposlenika Banovine i brojnih susjednih javnih službi, bit će zanimljivo vidjeti hoće li se njima omogućiti pretplata ili će im najavljena cijena biti previsoka, pa će i dalje tražiti mjesta po susjednim ulicama koje su već zakrčene automobilima stanara okolnih zgrada.

Valja napomenuti da će početkom idućeg tjedna gradski vijećnici glasovati o prijedlogu Zaključka o davanju ovlaštenja "Split parkingu" za provedbu projekta izgradnje javnih parkirališta na Sućidru, Ravnim Njivama, Mertojaku i Lokvama.

Osim toga, lokalni parlament će odlučivati i o davanju ovlaštenja toj tvrtki kako bi poduzeli sve radnje za provedbu sanacija parkirališta na lokacijama: Odeska ulica (Mertojak), Pujanke 1 i Pujanke 2, Šimićeva (Blatine), Zagorski put (Pujanke) i u Smiljanićevoj ulici (Bol). Riječ je o projektima ukupne vrijednosti 100 milijuna kuna.

Naslovnica Split