Dalmacija Split

buka i gužva

Stanari Bačvica ne odustaju, najavili su novi prosvjed: Ova vlast nimalo ne sluša građane!

buka i gužva

Stanari Bačvica ne odustaju od prosvjeda zbog prometne regulacije kroz Trajektnu i njihov kvart. Ovu subotu najavili su opet se okupljaju na križanju Trga Mihovila Pavlinovića i Jadranske ulice.

Podsjetimo, prvi prosvjed održali su prije dva tjedna kada je njih 200-tinjak na 15 minuta na križanju zaustavilo promet.

U utorak je u Banovini održan i sastanak na kojem su sudjelovali i Tomislav Zaninović, predsjednik GK Bačvice te dogradonačelnik Nino Vela i pročelnik Damir Ordulj.

- Najviše mi je žao, a čvrstog sam uvjerenja da i svi građani Splita to osjećaju, da ova gradska vlast nimalo ne sluša svoje stanovnike. Na naše pitanje postoji li službena statistika koja pokazuje da je novo prometno rješenje bolje od prošlogodišnjeg gradski oci se pravdaju da ne posjeduju podatke te vrste i izričito ignoriraju tisuće vozača koji putem socijalnih medija, koje koriste kao svoj glas, pismeno ukazuju da je ovo rješenje puno gore od prošlogodišnjeg. Mislim da će isto tako ignorirati i ateste buke, CO2 imisija, a očito je, da jedino neće kada se, ne daj Bože dogodi da netko nastrada u maloj kvartovskoj ulici kroz koju dnevno prođe nekoliko tisuća vozila.

- Gospoda iz Banovine su ponudila instant rješenja, koja bi samo upropastila još jedan dodatni dio kotara Bačvice - rekao je Zaninović dodajući da će prosvjedovati i svaku subotu ako treba.

Naslovnica Split