Dalmacija Split

kvaliteta usluge

Splitsko zdravstvo diže se na novu razinu: potpisani milijunski ugovori za unapređenje splitskog Doma zdravlja i bolnice, dio novca ide i u Sinj

kvaliteta usluge

Danas je u KBC-u Split Marko Pavić, ministar regionalnog razvoja i EU fondova, predao predstavnicima KBC-a Split i Doma zdravlja SD županije, dva vrijedna ugovora, koje će u budućnosti splitsko zdravstvo podignuti na jednu višu razinu.

Prvo je Blaženko Boban, župan SD županije od ministra Pavića dobio ugovor na 18,8 milijuna kuna za poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u DZ SD županije.

S tim će se sredstvima umnogome poboljšati kvaliteta usluge u DZ SD županije, a novac će se utrošiti za radiološku opremu, opremu za dentalnu i obiteljsku medicinu te za uređenje objekta Školske poliklinike i objekta DZ u Sinju.

Drugi ugovor u vrijednosti od oko 20,5 milijuna kuna dobio je prof. dr. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split, a to je ugovor za pripremu strateških projekata KBC-a Split, kojih splitska bolnica ima i napretek.

Ujedno, trebao je biti potpisan i uručen Ugovor za projekt "Regionalnog transfuzijskog centra KBC-a Split" u vrijednosti od 52 milijuna kuna, no za to je u Splitu bila potrebna nazočnost prof. dr. Milana Kujundžića, ministra zdravstva, koji je i bio najavljen.

Međutim, ministar Kujundžić, zbog pregovora sa raznim hrvatskim sindikatima, oko plaća u zdravstvu morao je ostati u Zagrebu. Taj će ugovor, prema riječima ministra Pavića biti uskoro potpisan i predan KBC-u Split.

Na svečanosti su osim gore spomenutih bili Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje i Andro Krstulović - Opara, splitski gradonačelnik, kao i Luka Brčić, dožupan SD županije.

Naslovnica Split