Dalmacija Split

RADNIK, A NE UHLJEB

To, majstore! Dok su lokalni moćnici paradirali u novim autobusima oko stadiona, komunalni redar im je na 'šoferšajbama' nepropisno parkiranih automobila ostavio 'čestitke'

RADNIK, A NE UHLJEB

Da ponekad za sve vrijede jednaka pravila dokazao je splitski prometni redar koji se u srijedu 4. kolovoza, taman u trenutku isporuke 34 nova “Prometova” autobusa, našao u pješačkoj zoni na prilazu stadionu Poljud.

Prema riječima našeg čitatelja koji je svjedočio zanimljivom trenutku, ovom savjesnom redaru nije bilo važno o kakvom je događanju riječ i čiji su automobili nepropisno parkirani, već je radio svoj posao i kaznio sva vozila u pješačkoj zoni.

- Dok se obavljala primopredaja autobusa, redar je uredno svima lipo napisa kazne na travnatoj površini. Legenda radi svoj posa - oduševljen je naš čitatelj.

Naime, prije nešto više od tjedan dana Prometno redarstvo nam je potvrdilo da je prostor na južnom prilazu poljudskom stadionu postao šetnica, odnosno pješačka zona, a o tome je odluku donio Grad Split prije četiri tjedna. Premda su u samoj primopredaji autobusa sudjelovali i čelnici Grada, nisu organizirali parkirna mjesta za uzvanike već su kršili pravilo koje su sami donijeli prije mjesec dana.

Zato su prometni redari imali posla i toga dana postupali prema 13 vozila koja su zatečena u prekršaju, odnosno parkirana suprotno postavljenom prometnom znaku. Inače, predmetna lokacija je prostor koji se učestalo obilazi pa je tako u kolovozu ispisano 78 kazni.

Zato, svi koji se tamo zateknu s automobilom, mogu očekivati “čestitku” redara. Opravdanja se, očito, ne uvažavaju. 

Naslovnica Split