Dalmacija Split

početak vukovarske

Pripremite se za nove gužve: najavljeni radovi od Tolstojeve do Ulice slobode

početak vukovarske

Iza blagdana Velike Gospe trebali bi započeti radovi na rekonstrukciji kolnika, nogostupa i oborinske odvodnje u Vukovarskoj ulici, i to na dionici od Tolstojeve do Ulice slobode. Kako smo već pisali, nakon provedenog javnog natječaja za izvođača radova je odabrana tvrtka "Cestar" koja će taj posao odraditi za 720.000 kuna. Za taj zahvat je s ovom građevinskom tvrtkom potpisan i ugovor, te se samo čeka prijava gradilišta kako bi radovi mogli započeti.

Kako smo doznali od Marka Pešića, voditelja gradilišta iz "Cestara", radovi će uključivati korekciju nagiba kolnika, a popravit će se rubnjaci i nogostup koji su oštećeni korijenjem stabala koja su posađena na toj dionici. Za sada još uvijek nije poznato hoće li se drveće uklanjati.

Svakako, valja očekivati da će nakon što "cestarovci" izađu na teren i započnu s radovima, na snazi biti posebna privremena prometna regulacija koja će sigurno na tom dijelu Vukovarske izazvati gužve i zastoje. Kako nas je izvijestio Pešić, po svoj prilici će se promet odvijati samo jednim prometnim trakom, dok se u drugoj budu odvijali radovi. Predviđeno je da cijeli posao bude završen za dva mjeseca, što znači da bi ovaj potez u novom ruhu bio do sredine listopada.

Naslovnica Split