Dalmacija Split

NISU LUDI PLAĆAT

Split je eldorado za kampere-švercere: zauzmu najbolje lokacije i nikome ništa!; Društvo Marjan: Svaki dan su na Kašteletu, bacaju smeće okolo, ne čiste za ljubimcima...

NISU LUDI PLAĆAT

Split je raj za kampere-švercere. Bez po muke parkiraju kampere na najboljim lokacijama i nikom ništa. U Društvu Marjan tvrde da su svakodnevna pojava na plaži Kaštelet, popularnoj Obojenoj.

Unatoč prijavi Komunalnom redarstvu i Javnoj ustanovi Marjan te postavljenoj oznaci zabrane kampiranja, reakcije nema, kažu u Društvu Marjan. Nije jedini problem u tome što kamperi besplatno parkiraju na gradskoj plaži, nego znaju ostaviti i hrpu smeća za sobom.

 

- Jedni od ovih jutrošnjih kampera su s psom koji je obavio obilnu veliku nuždu nasred plaže, a oni ništa. Kupači su uklonili izmet nakon sat vremena, a vlasnici psa - kamperi su to mirno gledali. Isto tako puno je ostataka voća i povrća i ostale hrane po plaži. Plato ispod tuša i špine je pun masnoće od pranja pribora za jelo- tvrde u Društvu Marjan.

Koga briga? Javnu ustanovu za upravljanje Park-šumom Marjan na čijem je teritoriju Kaštelet? Gradsku tvrtku Splitska obala koja bi trebala voditi brigu o plaži? Komunalne redare? Dragana Jurišića Jenkija?

Jenki se vratio na Obojenu, jači nego ikad! Prije dvije godine inspekcija mu je sve 'sorila', a sad opet ima štekat na gradskoj plaži i pravi se stranac: 'Koji kafić? Imam posla. Aj vidimo se, bog!'​

 

Naslovnica Split