Dalmacija Split

PAKLENO LJETO

Planuo požar u centru Splita kraj Zlatnih vrata; Getani ispalili: Vatrogasno auto se jedva probilo...

PAKLENO LJETO

Jutros oko 10.30 ujutro Javna vatrogasna postrojba Grada Splita izašla je na teren na dojavu o požaru u Pizzeriji Portas koja se nalazi u centru grada kod Zlatnih vrata.

Kako su nam kazali vatrogasci, izbio je požar na električnim instalacijama pokraj frižidera, a srećom, nije bilo ozlijeđenih. Na teren je izašlo devet djelatnika Javne vatrogasne postrojbe s dva vozila, a požar je brzom reakcijom vatrogasaca, vrlo brzo ugašen.

Kako nam javljaju svjedoci s terena, nije zabilježena veća materijalna šteta u pizzeriji. Međutim, moglo je proći i puno gore. Evo kako je događaj prokomentirala stanarka iz Geta.

- Samo sam čekala kad će se desit nešto ovako.... Srića da su u pitanju samo instalacije u pizzeriji i da je ugašeno brzo,  ali je vatrogasno vozilo jedva ušlo u Get. Išlo je prvo preko Đardina, nije moglo ući tuda, pa se okrenija i kroz Nodilovu priko portaule jedva nekako prošao- kazala je.

Ovaj put, dakle, nije bilo veće štete, ali treba li boljeg upozorenja da i najmanji plamen može uništiti najdragocjenije što Split ima?

Naslovnica Split