Dalmacija Split

bilo je i za gradele i za brujet

Splićani, opskrbite se ribom! Uoči blagdana i posta cijene će vrtoglavo rasti, provjerili smo kakvo je stanje jutros bilo na splitskoj peškariji

bilo je i za gradele i za brujet

U vrijeme korizme i posta riba se tradicionalno priprema petkom, tako da je jutros ponuda na splitskoj peškariji upola siromašnija nego jučer.

Bez obzira na to, najbolji poznavatelj prilika na ovom kultnom mjestu urar Zlatko Ivulić kaže da se i danas može naći nešto za "bacit" na gradele ili u brudet.

- Velike kozice su po 60, a male 30 kuna, ako kupite dva kila onda je 50. Tabinja je po 50, palamide u komadu, trlja blatarica i koćarski moli su po 60, a morski gavun po 70 kuna kilo. Ima manjih komarči po 100 kuna, a grdobina je od 80 do 100, ovisno o veličini. Pas i raža su po 80 kuna, škampi od 80 do 200 kuna, cipli po 40, a muzgavci i lignjun po 40 kuna kilo - nabrojio nam je ponudu doktor od ribe.

Može se pronaći srdela za 20 kuna po kilogramu, sipe za 130, tune koja se reže po 160, a za lubina od pola kilograma jutros ćete morati izdvojiti 200 kuna. Liganja nema, a na jednom banku se rano ujutro moglo naći tek pola kilograma s peškafonda.

Ivulić najavljuje da se već od ponedjeljka kreće loviti riba za Veliki petak i upozorava Splićane da će uoči blagdana i posta cijene svakim danom rasti.

Naslovnica Split