Dalmacija Split

sirene, kočenja, psovke...

Imamo i video: evo što nam je odgovorio bahati vozač luksuznog BMW-a, koji je 20 minuta blokirao promet, nakon što smo ga upitali zašto nije parkirao na parkiralištu

sirene, kočenja, psovke...

Nekultura u splitskom prometu svakoga dana poprima nove dimenzije, a danas smo, kao što smo već izvijestili, s prozora naše redakcije, oko 16 sati, mogli svjedočiti agoniji koja je trajala najmanje 20 minuta.

Kakav bezobrazluk: neodgovorni vozač 20 minuta blokirao promet na jednoj od najfrekventnijih splitskih ulica, a sve zbog komoda svoje supruge

Vozač novijeg BMW-a, koji očito živi u nekom paralelnom svemiru, odlučio je zauzeti krajnji desni trak Ulice hrvatske mornarice u smjeru Poljuda, inače jednu od najfrekventnijih gradskih prometnica.

Vjerojatno ne bismo niti doznali za tu “kamikazu” da svakih nekoliko sekunda nismo čuli sirene nervoznih vozača, nagla kočenja i psovke drugih sudionika u prometu.

Malo smo ga gledali, pa smo ga malo snimali, a uspjeli smo čak i prošetati do njegova automobila parkiranog na cesti, kako bi popričali s flegmatičnim građaninom koji je, kao da je na parkiralištu, s rukom naslonjenom na prozor očito čekao da “žena u banci” dođe na red, obavi transakciju ili što već, i polako, bez puno stresa uđe u automobil koji je čeka kao predsjednicu države.

- Gospodine zašto stojite 20 minuta u desnom traku - upitali smo ga.

- Čekam ženu da izađe iz banke - hladno je odgovorio.

- Imate parkiralište pokraj škverskih baraka do kojeg vam supruga može prošetati za samo minutu. Zašto ste onda parkirali automobil nasred ceste?

- Jesam li vam već odgovorio na to? - uzvratio je naš sugovornik.

- Mislite li da je to u redu?

- Mislim da je u redu...

Što će onda nama uopće uređene ceste, ako na njima voze osobe koje ne zaslužuju upravljati kočijom, biciklom, a ne daj Bože primiti upravljač i vozačku dozvolu u ruke. Nadamo se da će policija moći reagirati nakon našeg teksta i snimke koju smo im proslijedili tako da ovaj vozač dio sredstava iz banke zasluženo proslijedi u državni proračun, jer je svojim postupkom ugrožavao ostale sudionike u prometu.

Naslovnica Split