Dalmacija Split županija

'mediteranska bajka'

'Dokaz da raj još postoji': ugledni časopis ishvalio dalmatinske plaže, oduševilo ih čak pet prekrasnih uvala naše županije, a dvije su niti sat vožnje od Splita

'mediteranska bajka'

Ugledni francuski modni časopis Vogue objavio je pravi hvalospjev hrvatskim plažama. Na popisu najljepših hrvatskih plaža za kupanje (što je pomalo čudna formulacija) našle su se i dvije plaže od Splita udaljene tek oko 40 do 50 minuta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beach life #croatia #brela #puntarata #summer

A post shared by Chris Watt (@chriswatties) on

 

Jedna je Punta rata u Brelima, koju Vogue opisuje kao 'dokaz da mediteranski raj još postoji'. Spominje kupanje u miru i tišini u sjeni stoljetnih borova i impozantnih stijena.

Ponestane li mjesta u hladu, preporučuju potencijalnim posjetiteljima, može se unajmiti ležaljka sa suncobranom. Bilo bi pravo čudo da ne može.

Druga plaža koju spominju također se nelazi na Makarskoj Rivijeri, a riječ je o Nuglu kojeg u zadnje vrijeme sve češće preporučuju strani mediji u svojim 'travel' rubrikama.

Nugal  je 'još jedna mediteranska destinacija iz bajke'. Smještena je među stijenama i 'dotiče mirno jadransko more'. Zbog privatnosti (jer na nju se stiže samo pješice ili brodom) je omiljena među nudistima, ističe Vouge.

Na istoj listi našlo se juoš plaža splitsko-dalmatinske županije: hvarske Dubovica i plaža hotela Little Green Bay, bolski Zlatni rat i viška Stiniva.

 

Pohvale su išle i dubrovačkom Banju te Betini.

Naslovnica Split županija