Dalmacija Dubrovnik

DOSTA JE KAOSA!

Opara i Franković zajedno protiv najezde taksista: Neodrživo stanje na cestama u Splitu i Dubrovniku je posljedica liberalizacije tržišta autotaksi prijevoza!; Evo što planiraju poduzeti...

DOSTA JE KAOSA!

Da je prekomjerno povećanje taksi vozila uzelo maha, potvrdio je i današnji sastanak gradonačelnika Dubrovnika i Splita, Mate Frankovića i Andre Krstulovića Opare koji se na tu temu održao u Dubrovniku.

Dogovorili su zajedničke korake zbog teške situacije na prometnicama ovih gradova i gravitirajućim prometnicama, osobito za vrijeme turističke sezone, jer se zbog liberalizacije tržišta autotaksi prijevoza višestruko povećan broj autotaksi vozila.

Brojni čitatelji zvali su nas nakon stravične nesreće u Splitu, a mi smo provjerili što kažu u vodećim taksi-tvrtkama: vozači rade i po 12 sati, sami to biraju, i nitko ih ne kontrolira

Namjera im je od Vlade i Sabora Republike Hrvatske, prilikom izmjena i dopuna Zakona o cestovnom prometu koje se planiraju u studenom ove godine, zatražiti potrebne izmjene tako da se gradovima s UNESCO zaštićenim jezgrama omogući autonomno reguliranje broja autotaksi vozila na svom području, kako bi se povećala kvaliteta usluge i smanjio pritisak na prometnice.

- Pripremamo zajednički tekst izmjena i dopuna Zakona o cestovnom prometu kako bi regulirali neodrživo stanje na gradskim prometnicama, nastalo kao posljedica liberalizacije tržišta autotaksi prijevoza – izjavili su gradonačelnici Andro Krstulović Opara i Mato Franković nakon održanog sastanka.

Naslovnica Dubrovnik